Sidebar

Ko gero, pirmą kartą istorijoje VU Didysis kiemas buvo toks sportiškas: minint Universiteto 443ąjį gimtadienį, čia šeštadienį, balandžio 2 d. čia VU Gimtadienio Challenge 4.43 renginiui (vykstančiam rogainingo principu) rinkosi dalyviai - ir rimto meistriškumo sportininkai, ir tik sparčiau pasivaikščioti nusiteikę. Dalyviai rinkosi, draugiškai darė pramankštą, instaliavosi programėles, o prieš startą gavo ir Vilniaus žemėlapius su pažymėtomis Vilniaus universiteto istorijai svarbiomis vietomis (nuo VU botanikos sodo Vingio parke iki Saulėtekio). Startavo net 62 komandos (po 1-4 žmones kiekvienoje), jos pagal savo pasirengimą ir nuotaiką rinkosi dviejų arba keturių valandų trasą, ir miestas užsipildė žmonėmis su žemėlapiais.
 
4 valandų trasoje treti liko "Įrašykite savo komandos pavadinimą" (1000 tšk.), antri "FamiliaFamilia" (1130 tšk.), o nugalėtojai - komanda "Liūc ir Begemuoc" - 1180 tšk.
2 valandų trasoje trečią vietą užėmė "Dalios Viliūnaitės komanda" (660 tšk), antrąją - Turistai From Vilnius Vencius (690 tšk.), o laimėtojai - GreitNevarysimVaizmuzys (760 tšk.),
Atminimo prizais buvo apdovanoti visi, grįžę į Didįjį kiemą ir nuskenavę finišo QR kodą.
Dažniausiai pasitaikęs klausimas po finišo - "o dar bus tokių varžybų??" - labai rimtai įpareigoja tokį VU gimtadienio paminėjimo būdą padaryti tapti tradiciniu.
Padėkojimai: Viliui Aleliūnui (Orientavimosi sporto federacija, www. orienteering.lt) ir VU kolegoms, - Vilniaus universiteto muziejui ir jo vadovei Monikai Ramonaitei (su VU istorija susijusių punktų atrinkimas ir aprašymas), Bendruomenės vystymo skyriui ir ypač Viliui Alesiui, VUSA savanoriams ir visiems kitiems, pagelbėjusiems šiam smagiam renginiui įvykti!

Vu gimt joomla
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos