Sidebar

SSC pataria: kaip pasirinkti tinkamą sporto kilimėlį?

 
Svarstote, kaip išsirinkti sau patogiausią kilimėlį? Į šį klausimą jums atsako centro instruktorė-kineziterapeutė Justina Maslovskaitė.

Sportuojant namuose vienas iš pagrindinių inventorių yra sporto kilimėlis. Jei turite paprastą kilimą, kuris jums patogus, ne per mažas ir neslysta, tuomet galite sportuoti ir ant jo. Tačiau dažnai paprastų kilimų neturime arba ant jų yra nepatogu sportuoti, todėl geriau įsigyti savo asmeninį sporto kilimėlį.

kilimeliai melynoji
Sporto pobūdis
 
Pirmiausia, reikia atkreipti dėmesį, kokia sporto šaka norėsite užsiimti. Ar tai bus pilatesas, joga, gimnastika ar jėgos treniruotės. Jogai galima rinktis ploniausius kilimėlius (2-7 mm storio). Pilatesui vidutinio storumo (10-25 mm), o gimnastikai ar sportui su svarmenimis storiausius (20+ mm).

 
Sąnariai 
 
Taip pat reikia atkreipti dėmesį į sąnarių jautrumą. Jei jie labai jautrūs, jums skauda klūpėti, tai geriau pasirinkti storesnį kilimėlį.

 
Vieta
 
Taip pat atkreipkite dėmesį, kur ir kaip laikysite savo kilimėlį ne sporto metu. Jei turite mažai vietos, tai jums reikės plonesnio kilimėlio, kurį galima suvynioti ir kurį išvyniojus neliks užlinkusių kraštų. Yra ir tokių kilimėlių (ypač stori), kurių suvynioti negalima, todėl apie jo laikymo vietą reikia iš anksto pagalvoti. Taip pat apgalvokite, kur sportuosite. Jei jums reikės dažnai nešiotis kilimėlį su savimi, tai patogiau turėti ploną susukamą kilimėlį. Jei kilimėlį naudosite tik namuose, galite įsigyti storesnį ir minkštesnį.

 

Medžiaga
 
Tinkamam pasirinkimui labai svarbu atkreipti į medžiagos, iš kurios gaminamas kilimėlis, savybes. Pagrindiniai kriterijai yra kilmėlio tekstūra (grublėtumas), slidumas, minkštumas, ekologiškumas, atsparumas drėgmei ir, žinoma, ilgaamžiškumas.
 
Naudingais patarimais, iššūkiais, nuorodomis bei savo žiniomis instruktorė-kineziterapeutė Justina dalijasi šioje grupėje, prisijunk!
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos