Sidebar

Su vasaros pabaiga finišavo ir kasmetinė fizinio aktyvumo akcija Universiteto bendruomenės tarpe – „VU Vasaros iššūkis“. Startavęs 2016 metais ir keitęs savo formatą bei apimtis, projektas jau trečius metus iš eilės vykdomas Vilniaus universiteto bendruomenės tarpe ir kviečia vasarą praleisti aktyviai.

 

Šiltojo sesono metu ir programėlės „Strava“ pagalba, dalyviai fiksavo savo fizinį aktyvumą. Šiais metais iššūkį sau ir kitiems metusių skaičius priartėjo prie 400 aktyvių „Stravos“ grupės narių! Birželio 1 d. – rugpjūčio 31 d. iššūkio metu fizinio aktyvumo skalėje varžėsi, bet tuo pačiu vienas kitą palaikė visi Universiteto bendruomenės nariai: studentai, dėstytojai, mokslininkai, administratoriai ir kiti darbuotojai.

Projekto metu buvo užfiksuotos 35 skirtingos fizinės veiklos, tarp kurių populiariausios buvo ėjimas, bėgimas ir dviračio mynimas. Smagu, jog iššūkio dalyvių tarpe nebuvo pamiršta ir tradicinė lietuviškos vasaros veikla - plaukimas baidarėmis, taip pat aktyvios minutės fiksuotos teniso kortuose, futbolo stadione ar parke ant jogos kilimėlio. „VU vasaros iššūkis“ platus ne tik savo fizinių veiklų amplitude, bet ir geografine įvairove: VU bendruomenė aktyvias minutes kaupė tiek Europos lygumose ir kalnuose, tiek už Atlanto ar kitoje pusiaujo pusėje.

Ši vasara buvo ir atradimų bei išsikeltų iššūkių įveikimo metas. Vilniaus universiteto bendruomenės tarpe turėjome ir triženklį skaičių viršijančių atstumų įveikimą, ir į aukštesnių nei 3 km viršūnių įkopimą. Tuo pačiu nereiktų pamiršti vieno pagrindinių šio vasaros projekto tikslų - sveiko įpročio kiekvieną dieną leisti fiziškai aktyviai ugdymo. Nuostabu girdėti Universiteto bendruomenės narius, besidalinančius savo pasiekimais, kurie galbūt iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kuklūs, tačiau stipriai ugdantys kasdienius sveikus įpročius: ar tai būtų kasdienis važiavimas dviračiu į darbą, ar 10 000 žingnių skaičius dienos pabaigoje, ar pirmas pavykęs užvažiavimas į kalną, nenulipus nuo dviračio. 

Didžiuojamės aktyvia VU bendruomene, kuri kasmet didėja naujiems nariams prisijungiant prie „VU Vasaros iššūkio“. Linkime išlaikyti aktyvumą per visus mokslo metus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos