Sidebar

Šiandien baigiasi beveik dvi savaites Kinijoje vykusios studentų žaidynės. Čengdu mieste vykusioje universiadoje startavo dvi Vilniaus universiteto studentės – disko metikė Eglė Zarankaitė (TSPMI) ir trišuolininkė Diana Zagainova (FsF). Pastaroji, šeštadienį vykusiame trišuolio rungties finale, iškovojo 2-ąją vietą. Tuo tarpu Eglė, disko metimo rungtyje, liko 11-oje vietoje.

Tai buvo trečiasis D. Zagainovos startas per septynias dienas. Antrąją vietą atletei pavyko užsitikrinti jau pirmuoju bandymu, nušokus 14.02 metrų. Iš viso Diana turėjo keturis bandymus ir visi buvo įskaityti (14.02, 13.98, 13.89 ir 13.54 m.).

Sportininkė atskleidė, jog tai buvo daugiausiai pastangų pareikalavusi savaitė jos karjeroje. Visos trys varžybos buvo ypatingai konkurencingos ir reikalavo kruopštaus pasiruošimo, o vietos klaidoms – nebuvo.

„Šiuo laikotarpiu labai pasitikėjau savo treneriais, kurie, mano manymu, atliko stebuklingą darbą. Žemai lenkiuosi jiems“, – apie pasiruošimą startams dalinasi 26-erių atletė.

Pasak D. Zagainovos, šeštadienį pasiektas rezultatas leido karjeroje žengti didelį žingsnį į priekį. 

„Po to, kai Lietuvai iškovojau sidabro medalį, buvo tikriausiai pati jautriausia akimirka. Gavusi trispalvę ir su ja bėgdama garbės ratą aplink stadioną galvojau, jog būtent tai ir yra kiekvieno sportininko siekiamybė. Tuo momentu atsiperka visos įdėtos pastangos“ – džiaugiasi D. Zagainova.

Svarbiausią gyvenimo startą turėjo ir disko metikė E. Zarankaitė. 49.97 m. diską numetusi sportininkė liko 11-oje vietoje, bet iš Kinijos grįžta pasisėmusi teigiamų emocijų.

„Fantastiška atmosfera, didžiulis palaikymas iš tribūnų, šūksniai, džiaugsmo ir nusivylimo garsai iš žiūrovų tikrai paliko įspūdį. Organizatorių noras viską padaryti tobulai atsispindėjo kiekviename žingsnyje“ – sako E. Zarankaitė.

Nors jaudulys, klimatas ir techninės kliūtys sportininkei sutrukdė parodyti dar geresnį rezultatą, VU TSPMI studentė džiaugiasi, jog turėjo progą atstovauti Lietuvai ir Vilniaus universitetui, bei varžytis su geriausiomis pasaulio disko metikėmis, studentėmis.

Primename, jog Liepos 28–30 dienomis Palangoje vyko Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas, kuriame taip pat dalyvavo ir E. Zarankaitė (sidabro medalis) ir D. Zagainova (bronzos medalis).

TRIŠUOLIO FINALO AKIMIRKOS

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos