Sidebar

Jau visai netrukus, liepos 23 d. prasidėsiančios Tokijo olimpinės vasaros žaidynės žada atnešti kelias savaites nenutrūkstančio aukščiausio lygio sporto į mūsų gyvenimus. Kviečiame susipažinti su VU studentais ir alumnais, kurie šiais metais atstovaus mūsų šaliai ir, žinoma, sieks olimpinio aukso!

VU studentai:

  • Airinė Palšytė (EVAF) – lengvoji atletika, šuolis į aukštį. Į Tokijo olimpines žaidynes pateko per pasaulinį lengvosios atletikos reitingą.

palsyte

  • Milda Valčiukaitė (KF) – irklavimas, porinė dvivietė valtis. Milda kartu su Ieva Adomavičiūte bilietą į Japoniją Lietuvai iškovojo pasaulio čempionate užėmusios 9-ąją vietą. Deja, I.Adomavičiūtė dėl antidopingo taisyklių pažeidimo buvo diskvalifikuota iki 2022 m. rugsėjo 15 d., todėl prarado teisę dalyvauti žaidynėse. Ją valtyje pakeis Donata Karalienė. 

    Tikslas Tokijuje: „Varyti taip, kad vėliau nebūtų gėda nei prieš save, nei prieš kitus.“

valciukaite 1

  • Diana Zagainova (FSF) – lengvoji atletika, trišuolis. Nušokusi 14,43 m. lietuvė ne tik užfiksavo naująjį Lietuvos rekordą, bet ir užtikrintai įvykdė olimpinį normatyvą. 

    Tikslas Tokijuje: „Realizuoti save, savo šuolį. Pasimėgauti tuo išskirtiniu momentu, dalyvavimu olimpinėse ir maksimaliai pasisemti patirties.“

zagainova 1

VU alumnai:

  • Karolis Girulis – šaudymas, kulkinio šautuvo iš 50 m atstumo (3x40) ir orinio šautuvo iš 10 m atstumo rungtys. Paskutinį Europai skirtą kelialapį į Tokiją iškovojo 2021 metų Europos čempionate, užimdamas aukščiausią (aštuntą) poziciją tarp vietų žaidynėse dar neužsitikrinusių šaulių. 

    Tikslas Tokijuje: „Tikslas pasiektas – iškovoti kelialapį ir galingai atstovauti savo šaliai olimpinėse žaidynėse. Papildomais tikslais savęs neapkraunu. Visi ten yra nugalėtojai, o kai ateis diena – rezultatai parodys, kas tądien bus stipresnis.“

girulis 1

  • Marius Žiūkas – lengvoji atletika, 20 km sportinis ėjimas. Olimpinį normatyvą užfiksavo varžybose Slovakijoje. Į jau ketvirtąsias olimpines žaidynes patekusio ėjiko laikas – 1 val. 20 min. 58 sek. 

    Tikslas Tokijuje: „Kovoti iš visų jėgų, atiduoti visas jėgas, garbingai atstovauti šalies komandai. Po varžybų – aktyviai palaikyti komandos draugus, mėgautis didžiausiu sporto bendruomenės renginiu.“

ziukas

  • Brigita Virbalytė – lengvoji atletika, 20 km sportinis ėjimas. Olimpinį normatyvą pasiekė laimėdama Alytaus sportinio ėjimo festivalį, kuriame finišo liniją kirto per 1 val. 30 min. 54 sek. 

    Tikslas Tokijuje: „Sėkmingiausios olimpinės žaidynės karjeroje.“

virbalyte

Visiems sportininkams linkime didžiausios sėkmės Tokijuje!

Informacija ir nuotraukos: LTeam

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos