Sidebar

Liepos 21 d. „Vingio“ stadione vyko tarptautinės Vilniaus sporto klubo „Cosma“ taurės varžybos, kuriose Vilniaus universitetui atstovavo studentai-lengvaatlečiai.

Photography by Rokas6
Europos iki 23 metų čempionė ir kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes turinti Filosofijos fakulteto trečiakursė Diana Zagainova šįkart dalyvavo ne trišuolio, bet šuolių į tolį rungtyje. Tarp šuolių į tolį varžybų prizininkių ji nepateko, tačiau pasiekė asmeninį rekordą – 6.04 m.

„Praėjusį kartą į tolį šokau būdama 16 metų, prieš pradedant trišuolį. Su treneriu vis galvojom, kad vieną dieną reikia išbandyti šuolį į tolį, pasižiūrėti, kokia savijauta ir prisiminti senus laikus. Kadangi toks sezonas, buvo karantinas, nusprendėme pasinaudoti startu ir atlikau gerą treniruotę. Esu patenkinta, o tam, kad suprasčiau, kokias klaidas darau treniruotėse, reikėjo dalyvauti varžybose“, – sakė D. Zagainova.

Vienintelį varžybų medalį Universitetui pelnė Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto absolventas, disko metikas Domantas Poška, įrankį numetęs 59.37 metrus ir pelnęs sidabro medalį.

100 metrų distancijoje startavo penki VU studentai, tarp kurių aukščiausią vietą užėmė Fizikos fakulteto studentas Rokas Silkinis, distanciją įveikęs per 11 sekundžių ir užėmęs 4-ąją vietą. Rungtyje dalyvavo ir Filosofijos fakulteto antrakursis Nojus Budavičius (11.48 s, 2 vt.), Chemijos ir geomokslų fakulteto antrakursis Nikas Katkevičius (11.66 s, 15 vt.) ir Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentas Dominykas Kaminskas (19 vt.).Photography by Rokas1

Moterų grupėje toje pačioje distancijoje 6-ąją vietą užėmė Medicinos fakulteto studentė Gunda Jakimavičiūtė (12.48 s).

Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentė Eglė Zarankaitė dalyvavo dviejose rungtyse: disko metime studentė liko 4-oje pozicijoje, įrankį numetusi 46.72 m, o rutulio stūmimo rungtyje lengvaateltė užėmė 5-ąją vietą (12.10 m).

Sveikiname varžybose dalyvavusius studentus bei juos ruošusią VU lengvosios atletikos rinktinės trenerę doc. Jūratę Armonienę. „Cosma“ taurės varžybos pajėgiausiems šalies lengvaatlečiams buvo paskutinis startas prieš rugpjūčio 7-8 dienomis Palangoje vyksiantį Lietuvos čempionatą, kur VU studentams linkime aukštų rezultatų!

 

Nuotr. autorius: Rokas Lukoševičius
Šaltinis: www.lengvoji.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos