Sidebar

Nuo rudens  pirmą kartą Sveikatos ir sporto centre (Saulėtekio al. 2) įsikurs Sveikatos laboratorija, kurioje vyks atviros ir nemokamos individualios sveikatingumo konsultacijos VU bendruomenės nariams.

Saulėtekyje pradėsiančioje veikti Sveikatos laboratorijoje bus siūlomos sveikatingumo konsultacijos, siekiantiems sveikiau gyventi, integruoti sveikatai naudingą elgesį į savo gyvenimą, turintiems klausimų dėl mitybos ir tinkamo sporto pasirinkimo, ieškantiems motyvacijos kaip keisti savo įpročius bei bendrai pagerinti sveikatą ir savijautą.

Konsultacijas teiks VU bakalauro ir magistrantūros studijų pakopų studentai.

Sveikatos laboratorijoje bus vykdomos šios nemokamos individualios sveikatingumo konsultacijos:

  • Mitybos
  • Raumenų funkcijų ištyrimo
  • Sporto trenerės
  • Bendrosios medicinos
  • Sveikatos psichologinės konsultacijos

 

Vis dėlto, Sveikatos ir sporto centras kviečia nelaukti rudens, siekiant sveikiau gyventi ir pasinaudoti šiomis Sveikatos laboratorijos galimybėmis vasarą:

I. Kaip sportuoja smegenys? Diskusija apie sveikatą ir mokslinė apžvalga

Dažnai girdime kaip svarbu reguliariai sportuoti, o ar teko susimąstyti, kaip sportuoja smegenys? Smegenys kaip ir raumuo - jeigu neduosime joms reguliaraus darbo, jos praras tonusą. Klausimas, kaip pagerinti psichinį pajėgumą (angl. mental fitness)? Tavo smegenys irgi norėtų įgauti formą!

Kviečiame ne tik prisijungti į užsiėmimą ir sužinoti daugiau apie mūsų psichinį pajėgumą, kodėl jis svarbus ir kaip joga bei meditacija galėtų padėti tavo smegenims "įgauti formą", bet ir padiskutuoti apie sveikatą, (de)motyvaciją pradėti ar išlaikyti sau ir sveikatai tinkamą elgesį.

Jau birželio 30 d. 17.00 val. lauksime tavęs Sveikatos ir sporto centre (Saulėtekio al. 2), 204 aud. Būtina registracija

Užsiėmimą veda VU Sveikatos psichologijos magistrantės Ieva Džermeikaitė ir Jurgita Garšvinskaitė.

 

II. Individualios sporto konsultacijos*

Konsultuoja VU SSC trenerė-kineziterapeutė Justina Maslovskaitė

Konsultacijos metu atsakoma į rūpimus klausimus, mokoma, kaip taisyklingai, saugiai ir efektyviai atlikti pratimus, dirbti su treniruokliais.

Pagal asmeninį poreikį parenkami tinkami pratimai, iškeliami fizinio aktyvumo tikslai ir strategijos. Asmenys, įsivertinę savo raumenų būklę ar atlikę kūno analizę, konsultuojami atsižvelgiant ir į tai.

Konsultacijai galima bus kreiptis ne tik dėl sportuojančių fizinio pajėgumo gerinimo, krūvio didinimo, bet ir dėl pratimų parinkimo laikysenos gerinimui, su netaisyklinga laikysena susijusių skausmų prevencijai ir mažinimui.

Taip pat kviečiame konsultuotis tuos, kurie nori pradėti sportuoti, sužinoti nuo ko ir kaip pradėti.

 

*Konsultacijos vyks nuo rugpjūčio 3 d. iki rugsėjo 1 d. nuotoliniu būdu ir SSC patalpose gyvai. Suderinti laiką su Justina galite parašę jai el. paštu .

Konsultacijos truks iki valandos laiko.

 

seminaraskonsultavimas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos