Sidebar

Sausio 26 dieną Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos sporto salėje vyko studenčių salės futbolo turnyras, skirtas Lietuvos studentų futbolo lygos (LSFL) dvidešimtmečiui paminėti.

Turnyre savo jėgas išbandė šešios komandos: LCC tarptautinis universitetas, Lietuvos sporto universitetas, Šiaulių universitetas, Šiaulių sporto gimnazija, Ozo gimnazija ir pirmą kartą varžybose debiutavusi Vilniaus universiteto komanda. Burtai lėmė, kad VU merginos pateko į B grupę kartu su ŠU ir LCC universitetų komandomis.

Pirmasis susitikimas su LCC komanda baigėsi vilniečių pergale 2:0. Aktyviai pradėjusios VU merginos jau 4-ąją žaidimo minutę įsiveržė į priekį, kai kamuolį galingu smūgiu į vartus nukreipė Judita Traubaitė. Vėliau žaidimo tempas kiek nukrito, o iniciatyvą į savo rankas bandė perimti LCC komanda. Rungtynių pabaigoje VU dar surengė kelias pavojingas atakas, bet vartus sėkmingai apgindavo vartininkė. Tačiau 18-ąją minutę J. Traubaitė pelnė dar vieną įvartį ir nebepaliko vilčių priešininkių komandai. Per likusį laiką rezultatas nepasikeitė ir VU merginos šventė pirmą pergalę B grupėje.

Antrajame mače su ŠU merginomis nuo pat pirmų sekundžių šiaulietės ėmė diktuoti savo tempą ir po kelių pavojingų atakų 3-ią žaidimo minutę šiaulietės įmušė įvartį. Nors vilnietės bandė perimti kontrolę, žaisti aktyviau ir grubiau, tačiau apmaudžios gynybos klaidos lėmė tai, kad atkakliai vartus gynusiai Nikai Tofan teko dar ne kartą krapštyti kamuolį iš tinklo. 19- tą žaidimo minutę švieslentėje degant 6:0 rezultatui ŠU naudai, VU dar bandė išnaudoti atsiradusias erdves ir surengti greitą ataką, tačiau pastangos buvo bevaisės ir vilnietės patyrė pralaimėjimą. Užėmusios antrą vietą B grupėje merginos pateko į pusfinalį, kuriame susitiko su pirmą vietą A grupėje iškovujusia ŠSG komanda.

Pusfinalio pradžioje abi komandos apsikeitė keliais pavojingais tolimais smūgiais, tačiau juos atrėmė vartininkės. Situacija pasikeitė 5 – ąją minutę, kai po greitos atakos ir tikslaus smūgio ŠSG įsiveržė į priekį.  Po praleisto įvarčio vilnietės suaktyvėjo, rengė vis pavojingesnes atakas ir bandė spausti varžoves, tačiau šios nepasidavė. Per paskutines tris žaidimo minutes VU neatlaikė greito, stipraus vartų šturmo ir turėjo pripažinti šiauliečių pergalę rezultatu 0:4.

Į mažąjį finalą su Ozo gimnazija VU išėjo kupinos jėgų ir noro laimėti, todėl jau nuo pirmų minučių spaudė varžoves jų aikštės pusėje, kelis kartus sudrebino jų vartų virpstus. Bėgant laikui komandų žaidimas darėsi vis grubesnis ir kietesnis, o įpusėjus laiką abi komandos jau buvo apsikeitusios baudos smūgiais, kuriuos atlaikė puikiai žaidusios vartininkės. Nors progų tiek VU, tiek Ozo merginos susikūrė, tačiau nė viena jų nebuvo išpildyta įvarčiais. Pasibaigus pagrindiniam laikui švieslentėje degė 0:0, todėl prireikė baudinių serijos, po kurios paaiškėjo, kad rezultatu 4:2 bronzą iškovojo Ozo merginos. Apdovanojimų ceremonijos metu  N. Tofan buvo įvertinta asmeniniu prizu.

VU atstovavo: Vismantė Čereškaitė (EVAF), Milda Dukšaitė (FsF), Melita Degulytė (FilF), Greta Guižauskaitė (TF), Monika Legotaitė (absolventė), Emilija Rizgelytė (MIF), Austė Steponavičiūtė (MF), Gabija Surgautaitė (EVAF), Nika Tofan (MIF), Judita Traubaitė (GMC), Ugnė Vaineikytė (MF). Komandos treneris Rimantas Turskis. Džiaugiamės debiutu ir sveikiname komandą bei trenerį!

Galutinė turnyrinė lentelė:

  1. ŠU
  2. ŠSG
  3. OZO
  4. VU
  5. LSU
  6. LCC

Straipsnį parengė Ugnė Tartėnaitė

2020 01 26 VU futsal merginos

2020 01 26 VU futsal merginų rinktinė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos