Sidebar

Lapkričio 26 d. – gruodžio 3 d. Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių kino teatrų „Forum Cinemas“ lankytojai galėjo pamatyti jau penktąjį kartą organizuojamo Sporto kino festivalio išskirtinę programą, kurią šiais metais sudarė trylika atrinktų filmų sporto tematika.

Sporto kino festivalis – vienintelis kino festivalis Lietuvoje, skirtas sportui. Tai festivalis apie sporto galią keisti, daryti įtaką, gydyti, teikti džiaugsmą, integruoti. Tai istorijos apie kelią į tobulesnį save. Tai vakarai, priverčiantys sportą, o kartais ir pasaulį pamatyti kitu kampu.

77022784 516267648965778 3059093132340625408 oFestivalis vyko 8 dienas, siūlydamas iš viso 64 filmų peržiūras. 24 iš jų baigėsi diskusijomis ir pokalbiais su pačiais įvairiausiais asmenimis – nuo buvusių Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų Roberto Javtoko ar Mindaugo Žukausko, iki Čekijos Respublikos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Vito Korselto. Kiekviena kino juosta buvo savaip vertinga, palikusi žymę žiūrovų galvose ir gyvenimo suvokime.

Sporto kino festivaliu siekiama supažindinti Lietuvos visuomenę su sporto ir aktyvaus gyvenimo būdo teikiamomis naudomis, paskatinti domėtis sporto istorija, olimpinėmis vertybėmis, įvairių šalių kultūromis ir olimpiniu judėjimu. Šiuo renginiu siekiama paskatinti žmones atrasti sportą kitaip. Kiekviena sporto šaka yra skirtinga, o atletų patirtis, įdėtas darbas ir pastangos siekiant savo tikslų yra nematoma sporto dalis.

2015 metais prasidėjęs nuo „Sporto kino vakarų“, vykusių Vilniaus universiteto salėse, projektas išaugo į aštuonių dienų trukmės ir keturis miestus jungiantį festivalį.

Sporto kino festivalis yra kultūrinis projektas, skirtas plačiajai Lietuvos visuomenei, kurį organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Projekto partneris – Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centras.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos