Sidebar

 

Spalio 26 d. į Švenčionių raj. esantį Žukaučiznos kaimą, kaip ir kiekvieną rudenį Vilniaus universiteto bendruomenė buvo kviečiama įkvėpti gryno oro ir sudalyvauti orientavimosi sporto bei radiopelengavimo varžybose. Siekdamas populiarinti šią sporto šaką tarp VU bendruomenės narių bei skatindamas aktyviai praleisti laiką, Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas, kartu su „OK Klajūnas“, tokio pobūdžio renginį organizavo  jau penktą kartą.

Adjustments 6

Veiksmas vyko netoli rektoriaus sodybos, o starto vietoje susirinko daugiau nei pusė šimto orientavimosi sporto entuziastų ir norinčių susipažinti su šia sporto rūšimi. Dalyvių tarpe buvo galima sutikti tiek VU bendruomenės narių su šeimomis, tiek Lietuvos ARDF bendruomenės narių. Dalyviai draugiškai varžėsi trijose amžiaus grupėse: vaikų grupė turėjo įveikti 1,5 km trasą, jaunimo  ir subrendėlių grupės - ilgesnę ir sudėtingesnę 5 km trasą. Renginio metu visi norintys jėgas galėjo išbandyti ir radioorientavimosi sporto varžybose.

Vaikų grupėje tarp mergaičių greičiausios buvo Emilija Staišiūnaitė, Sofija Fomina ir Viktorija Šliužaitė, tarp berniukų - lygių sau neturėjęs Algirdas Žilinskas. Jaunimo tarpe tarp merginų prizines vietas pelnė Nadežda Nakvosė, Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto studentė Julija Kazanavičiūtė ir Filosofijos fakulteto magistrantė Dominyka Rizgelytė. Pirmieji trasą finišavę vaikinai buvo Adomas Jupozapas Časas ir VU alumnai - Mindaugas Nakvosas ir Viktoras Staišiūnas.

Subrendėlių grupėje pergalę šventė trys Universiteto darbuotojos: Matematikos ir informatikos fakulteto profesorė Dalia Krikščiūnienė, Rinkodaros poskyrio vadovė Kristina Vičiūtė ir Medicinos fakulteto profesorė Renata Šimkūnaitė-Rizgelienė. Greičiausiais grupės vyrais tapo Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto docentas Ramūnas Časas, Matematikos ir informatikos fakulteto, Taikomosios matematikos instituto direktorius prof. Remigijus Leipus ir Vytautas Staišiūnas.IMG 6706

Radiopelengavimo varžybose moterų grupėje nugalėjo Nadežda Nakvosė ir Marija Tomaševskaja. Vyrų grupėje Mindaugas Nakvosas, Egidijus Navickas ir Viktor Bartkus.

Visi dalyviai, grįžę iš Žukaučiznos miškų, buvo labai šiltai priimti prof. Ritos Žukauskienės, kuri visų laukė su paruošta karšta sriuba. Dieną užbaigė nugalėtojų apdovanojimai rektoriaus įsteigtais prizais. Dėkojame rektoriui Artūrui Žukauskui ir OK "Klajūnui" už tradicijų tąsą bei trasos paruošimą, o kasmet didėjančiai dalyvių kompanijai - už smagų laiką kartu su VU bendruomene!

Varžybų akimirkos 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos