Sidebar

 

Spalio 19-20 dienomis VU Sveikatos ir sporto centro salėje, griaudint skanduotėms ir palaikymo šūksniams, prasidėjo šių mokslo metų tarpfakultetinės Rektoriaus taurės vaikinų krepšinio varžybos. Savaitgalį į kovas stojo dvylikos Vilniaus universiteto fakultetų studentų komandos, kaip niekad triukšmingai palaikomos sirgalių.

 

DSC 0147

 Netikėtumai

Teisės fakultetas - ilgametis varžybų prizininkas šiemet iš tolimesnės kovos dėl prizinių vietų pasitraukė jau po grupės varžybų. D pogrupyje, kelių taškų skirtumu teisininkus bei Gyvybės mokslų centro (GMC) studentus abejose varžybose nugalėję Verslo mokyklos (VM) studentai, iškovojo vietą finaliniame Rektoriaus taurės tarpfakultetinių krepšinio varžybų ketverte, kuriame lapkričio pabaigoje pusfinalyje kausis su Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto (EVAF) krepšininkais.

Sirgalius stebino ir B pogrupio fakultetų varžybų rezultatai, kuriame Komunikacijos fakulteto (KF) studentai, nugalėję ilgamečius Rektoriaus taurės varžybų lyderius - Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) krepšininkus - iškovojo vietą pusfinalyje. KF pusfinalyje susitiks su Medicinos fakulteto (MF) studentais.

 


Rezultatai ir tolimesnės varžybos

Į keturis pogrupius pasidalijusios komandos, sužaidus pogrupio varžybas, išsiaiškino, kad dėl 5-8 vietų toliau kovos Fizikos fakultetas - Istorijos fakultetas bei MIF - GMC, kadangi šios komandos savo grupėse užėmė 2-ąsias vietas. O 3-iąsias vietas užėmusios komandos susitiks kovose dėl 9-12 vietų: Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas - Filosofijos fakultetas bei Chemijos ir geomokslų fakultetas su Teisės fakultetu.

 

Savaitgalio varžybų ir fakultetų kovų rezultatai:

Spalio 19 d.  (šeštadienis)

EVAF - FF 64:45 
MF - FilF 84:16
EVAF - TSPMI 95:37
MF - IF 42:28
TSPMI - FF 34:54
IF - FilF 51:18

Spalio 20 d. (sekmadienis)

MIF - KF 39:58
TF - GMC  29:41
MIF - ChGF     53:23
TF - VM 30:33
ChGF - KF 21:48
VM - GMC 44:41

 

Pirmąsias vietas pogrupiuose užėmusios komandos tarpusavyje kausis pusfinalyje: šiemet pusfinalio varžybose susitiks EVAF - VM ir MF - KF. Visos varžybos planuojamos lapkričio pabaigoje. Tikslus visų tolimesnių varžybų tvarkaraštis bus paskelbtas netrukus.

 DSC 0060
Stiprus fakultetų užnugaris - sirgaliai

Visą savaitgalį VU Sveikatos ir sporto centre vykusias varžybas ne tik stebėjo, o ir aktyviai savo fakultetus palaikė sirgaliai. Ypatingai stebino Filologijos fakulteto sirgaliai, kurie įkvepiančiai palaikė žaidėjus kovose su stipresniais varžovais. Jiems bus įteiktos specialiai Rektoriaus taurės varžybų sirgaliams įsteigtos VU dovanos. Verta pastėbėti ir ChGF sirgalius, kurie linksmino savo fakulteto žaidėjus aikštelėje nuoširdžiu palaikymu. Palaikymo šūksnius puikiai girdėjo ir MIF studentai. Tai tik primena, koks svarbus sirgalių palaikymas už fakultetą kovojantiems žaidėjams.

"Studentai nuoširdžiai kovėsi, o sirgaliai atsidėkojo šauniu palaikymu - taip galima apibūdinti pirmąjį Rektoriaus taurės tarpfakultetinių vaikinų krepšinio varžybų savaitgalį", - šaunia atmosfera ir kovingu žaidėjų charakteriu džiaugiasi  varžybų vyr. teisėjas, VU vaikinų krepšinio rinktinės treneris Rimantas Kaminskas.

Varžybų nuotraukų albumas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos