Sidebar

2017.08.12 VU jegos trikoves varzybos

Jau tampa tradicija tai, kad Vilniaus universiteto jėgos sporto entuziastai bent kartą per metus pas save sukviečia įvairių jėgos sporto šakų atstovus. Nesvarbu, ar žiema ar vasara, universiteto sunkumų kilnojimo salėje geležies žvangesys nenutyla niekada. Tuo buvo galima įsitikinti ir praėjusį šeštadienį, t.y. rugpjūčio 12 dieną, kuomet karščiausią šių metų dieną (temperatūra siekė 34 laipsnius šilumos, o jutiminė temperatūra buvo artima 50  laipsnių), M. K. Čiurlionio g. 21 sporto salėje rinkosi klasikinės Jėgos trikovės entuziastai. Atviras Vilniaus universiteto jėgos trikovės čempionatas sutraukė per 40 dalyvių ir didelį būrį palaikančiųjų. Smagu paminėti, kad šiose varžybose startavo ir didelis būrys dailiosios lyties atstovių - 11 merginų.

Absoliučioje merginų įskaitoje pirmą vietą iškovojo Vilniaus universiteto alumnė - Sandra Rupeikaitė. Ji ne tik tapo stipriausia varžybų dalyve, bet ir neoficialiai pagerino Lietuvos pritūpimo su štanga rekordą įveikdama fantastišką svorį - 150 kilogramų. Vyrų tarpe neoficialų Lietuvos rekordą štangos spaudimo veiksme pagerino Albertas Motiečius įveikdamas 162.5 kg svorį. Beje, sportininko asmeninis svoris - iki 74 kg.

Vilniaus universiteto jėgos rinktinių atstovai toli gražu nebuvo tik statistai šiose varžybose. Vyrų iki 66 kg svorio kategorijoje puikiai kovojo Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto pirmakursis Antanas Baida. Savo kategorijoje Antanas iškovojo II-ąją vietą. Svorio kategorijoje iki 74 kilogramų III-ąją vietą užėmė vienas iš šių varžybų organizatorių, Vilniaus universiteto jėgos rinktinių senbuvis, VU medicinos fakulteto alumnas Lukas Šverčiauskas, į priekį praleidęs žinomus Lietuvoje jėgos trikovės meistrus. Svorio kategorijoje iki 83 kg nepralenkiamas buvo Chemijos fakulteto alumnas ir varžybų organizatorius Erikas Dovydėnas. Verta paminėti, kad 83 kg kategoriją galima būtų pavadinti draugiškiausia varžybų kategorija. VU Fizikos fakulteto alumnas ir vienas aktyviausių varžybų oganizatorių Gediminas Chaževkis perleido III-ąją vietą savo oponentui ir kolegai jėgos sporte, pasiūlęs susimažinti traukos svorį ir taip padėjęs aplenkti save patį. Gediminas iškovojo garbingą 4-ąją vietą. Sunkiausių vyrų kategorijoje čempionu tapo Vilniaus universiteto MIF alumnas Kęstutis Daugėla, kuris pagerino varžybų traukos rekordą patraukdamas 285 kg sveriančią štangą.

Nuoširdžiai džiaugiamės puikia atmosfera visų varžybų metu, dalyvių šypsenomis ir pasiektais aukštais sportiniais rezultatais!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos