Sidebar

 

Rugsėjo 23 - 26 d. Vilniaus aukštosios mokyklos jau ketvirtus metus iš eilės savo studentus, universitetų bendruomenes bei visus norinčius pajudėti kvietė į Europos sporto savaitės BeActive renginius. Europos komisijos iniciatyva ir koordinatoriaus Lietuvoje - asociacijos „Sportas visiems“ dėka Europoje ir Lietuvoje projekto metu organizuojamais sveikatingumo renginiais skatinama atkreipti dėmesį į fiziškai aktyvaus bei sportiško gyvenimo svarbą.

1

Pirmoji Europos sporto savaitės diena buvo skirta pakelti pulsą ir užtikrinti aktyvų savaitės startą. Renginių ir treniruočių gausoje buvo galima rinktis orientavimosi sporto trasą, helpongą, intensyvias sporto treniruotes bei išklausyti psichoterapeutės, sporto psichologės Rinaldos Germanienės ir sporto trenerio Broniaus Burneikos mintis apie pirmuosius žingsnius sporte, perdegimo priežastis bei išsikeltus sportinius tikslus.

Antradienį veiksmas persikėlė į Generolo Jono Žemaičio Lietuvos Karo akademiją. Visus, norinčius išmėginti savo jėgas, pasitiko akademijos studentai, pristatė, kas laukia drąsiausių, pravedė pram2ankštą, sudėtingoje ir daugiau jėgų nei atrodo atimančioje kliūčių trasoje draugiškai tiesė pagalbos ranką, o pabaigoje apdovanojo ne tik greičiausius, bet ir visus išdrįsusius mesti iššūkį sau.

Trečiadienis buvo skirtas kasdieniame bėgime stabtelti ir skirti laiko sau. Ramios ir dėmesį į kūno pojūčius sutelkiančios treniruotės supažindino dalyvius su mūsų pačių fizinėmis galimybėmis, o darbo dieną užbaigė kvėpavimo ir atsipalaidavimo sintezė vakarinėje jogoje.

Europos sporto savaitę Vilniaus aukštosiose mokyklose užbaigėme sportišku ir aktyviu naktinėjimu. Kasmet ši diena, o tiksliau vakaras ir naktis sulaukia didžiausio dalyvių dėmesio: šiais metais Vilniaus universiteto bei Vilniaus Gedimino technikos universiteto sporto bazėse veiksmas užsitesė net iki 3 val. ryto. Tamsoje buvo galima išmokti savigynos paslapčių, sužaisti futbolo ar tinklinio turnyruose, keliauti į žygį po Antakalnio apylinkę, su žemėlapiu rankose susiorientuoti Saulėtekio miške ar Vilniaus senamiestyje, galiausiai kartu su VU rektoriumi rankiniais radiopelengatoriais sumedžioti kelias „lapes“.

45


Nuotraukų albumai

Dėkojame dideliam dalyvių būriui, atėjusiam, dalyvavusiam ir kūrusiam gerą nuotaiką kartu; Vilniaus aukštosioms mokykloms: Vilniaus Gedimino technikos universitetui, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijai, Vilniaus kolegijai, Mykolo Romerio universitetui, Lietuvos muzikos ir teatro akademijai, Vilniaus dailės akademijai; Lietuvos olimpinei akademijai už bendradarbiavimą; asociacijai „Sportas visiems“ už iniciatyvą bei Europos komisijai už pačią idėją.

Foto: Elvio Žaldario, Ramūnės Motiejūnaitės, VU SSC

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos