Sidebar

1 copy

Balandžio 22 d. VU stadione vyko Lietuvos universitetų studentų kroso čempionatas, kuriame auksinę taurę laimėjo Vilniaus universiteto vaikinų komanda. Merginų komanda iškovojo sidabro medalius bei antrąją vietą.

Ši pergalė parodė, jog bėgikai noriai lanko lengvosios atletikos treniruotes ir suburti gausią komandą nėra sunku.

Kroso varžybose komandos sudėtyje buvo 15 merginų, kurios turėjo įveikti 1000 m arba 2000 m distanciją, ir 15 vaikinų, kurie galėjo rinktis 3000 m arba 5000 m distancijas. Džiugu, kad 5 bėgikai startavo 5000 m distancijoje, o geriausiai ją prabėgo Teisės fakulteto magistro pirmakursis Mindaugas Striokas, užėmęs 4 vietą. Puikiai pasirodė ir orientacininkai, TSPMI studentas Gytis Nakvosas ir VU alumnas Gediminas Janušis. Nustebino ir bėgikas Žygimantas Skvarčevskis iš Filosofijos fakulteto, kuris ne tik bėga maratonus (pasirinkęs laisvąjį dalyką "Maratono pradžiamokslis"), bet sugeba suderinti bėgimą bei muzikavimą.

3000 m distancijoje sidabro medalį iškovojo triatlonininkas Jaunius Strazdas (FsF), rungtyje sėkmingai pasirodė ir Matematikos ir informatikos fakulteto studentas Šarūnas Totoraitis bei Medicinos fakulteto studentas Mantas Jodinskas.

Merginų 2000 m bėgime Gytautė Gedvilaitė (Gyvybės mokslų centras) užėmė 4-ąją vietą, praleisdama į priekį tik Lietuvos rinktinės bėgikes.

2 copy3 copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sveikiname visus bėgikus su įspūdingu finišu Lietuvos universitetų studentų kroso čempionate! VU lengvaatlečiai  įrodė, kad yra pajėgūs konkuruoti su Lietuvos sporto universiteto bėgikais bei nugalėti. Linkime sėkmės SELL (Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos) studentų žaidynėse.

DSC 0690DSC 0679

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos