Sidebar

Įvairaus fizinio aktyvumo treniruočių sąrašą Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centre papildo grupinės kineziterapijos treniruotės ir Weekend relax veiklos.

Kas trečią sekmadienį (laikotarpiu nuo spalio 2 iki 2023 m. sausio 8 d.) vyksiančios treniruotės skirtos visai Vilniaus universiteto bendruomenei. Užsiėmimus ves kineziterapeutė Aistė Česnavičiūtė.

Grupinė kineziterapija

Teminės grupinės kineziterapijos treniruotės yra į sveikatą orientuotos žemo intensyvumo treniruotės, kurių metu atliekant pratimus mokomasi geriau pažinti save ir savo kūną. Vykstančių grupinių užsiėmimų metu atskirai bus treniruojamos pėdos, čiurnos, klubai, stuburas, liemuo, pečiai ir kaklas; bus koreguojama laikysena bei kvėpavimo įpročiai; mokysimės, kaip mažinti su griaučių ir raumenų sistema susijusius skausmus, bei kaip atlikti skausmo prevenciją.

Užsiėmimai puikiai tinka pradedantiems sportuoti, dirbantiems sėdimą ar stovimą darbą bei siekiantiems pagerinti savo fizinę būklę.

Bus taikomi mobilumo, tempimo, stabilizavimo, pusiausvyros bei jėgos pratimai be papildomų svorių; retkarčiais pasinaudosime minimaliu salės inventoriumi (kamuoliukai, lazdelės, gumos); sieksime geriau pajusti savo kūną ir lavinsime judesio sąmoningumą. Grupinių užsiėmimų metu mokysimės pajusti ir kontroliuoti savo kūną, sieksime sustiprinti giliuosius bei paviršinius raumenis, ištempti ir atpalaiduoti sutrumpėjusias raumenų grandis, lavinti pusiausvyrą, koordinaciją bei mažinti raumeninį disbalansą kūne.

Treniruočių tvarkaraštis

Grupinė kineziterapija 1

Weekend relax

Weekend Relax metu siekiama atsigauti ir pailsėti po intensyvios savaitės, pasitelkiant žemo intensyvumo fizinius pratimus. Treniruotėse taikomi jogos ir Pilates metodikų elementai, lavinamas kūno sąnarių paslankumas, gilieji raumenys, ugdomas lankstumas, stabilumas, treniruojami funkciniai judesiai bei mažinama įtampa ir stresas. Užsiėmimo pabaigoje atliekami kvėpavimo pratimai ir trumpa meditacija. Po treniruotės savijauta tampa žvalesnė, jaučiamas ramybės pojūtis bei kūno judesių lengvumas.

Weekend relax treniruotės vyks tomis pačiomis dienomis (spalio 2, spalio 23, lapkričio 13, gruodžio 4 ir sausio 8) nuo 12 val.


SVARBU: Jei patiriate tam tikrus raumenų, sąnarių, raiščių skausmus ar esate neseniai patyrę traumą, būtina prieš treniruotę apie tai pranešti kineziterapeutei.

Treniruočių tvarkaraštis: Grupinė kineziterapija ir Weekend relax

Įsigyk leidimą: https://paslaugos.ssc.vu.lt/

Rezervuok vietą treniruotėje: https://bookwhen.com/vussc

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos