Sidebar

Besimėgaujant gausiai iškritusiu sniegu ir didelėmis pusnimis, aplink padaugėja slidininkų, rogučių fanų ir kitomis tradicinėmis žiemos veiklomis užsiimančių entuziastų. Tačiau pasaulyje egzistuoja ir kitokios, gan keistos, tačiau ne ką prastesnės ir linksmos sporto rūšys, atgyjančios žemę uždengus baltam sniego sluoksniui. Esant menkoms lygumų slidžių nuomos ir įsigijimo galimybėms Vilniuje, gal bent vieną šių "sporto šakų" verta pabandyti?

Yukigassen 

Japonijoje užgimusi sporto rūšis Yukigassen ("Jukigosen") mums labiau žinoma kaip sniego gniūžčių karas. Vienu metu taip „sportuoti“ gali dvi komandos, turinčios po septynias iš anksto pagamintas sniego gniūžtes. Žaidimo tikslas – nekliudytam sniego gniūžtės, pasiekti priešininko vėliavą. Žaidėjai dėvi specialius šalmus su veido skydais, kad žaidimas būtų saugus ir smagus.

Shovel racing angel fire NM 2015 2
Čiuožinėjimas ant sniego kastuvo

Šio žiemos sporto metu dalyviai sėdi ant metalinių sniego kastuvų ir lenktyniauja, čiuoždami snieguotu kalno šlaitu. Nors iš pirmo žvilgsnio tai atrodo smagi ir saugi sporto rūšis, sportininkai gali išvystyti iki 110 km/h greitį. Kasmet Meksikoje surengiamas sniego kastuvų pasaulio čempionatas.

 

 

Wokwok

Ši sporto rūšis panaši į čiuožinėjimą rogutėmis, tik čiuožiama ne ant rogučių, o atsisėdus į wok keptuvę. Kadangi keptuvė gali išvystyti net 120 km/h greitį, sportininkai dėvi panašius į ledo rutulio apsauginius šalmus. Šis sportas gali būti tiek individualus, tiek komandinis – pastarojo varianto atveju, komandą sudaro keturios wok keptuvės ir ant jų sėdintys entuziastai.

Ūkinių pastatų varžybos

Tokios varžybos atrodo taip – komandos iš įvairiausių medžiagų sumeistrauja namelį, panašų į sandėliuką, lauko tualetą ar kitą ūkinį pastatą, gautą rezultatą pritvirtina prie slidžių ir paleidžia nuo kalno. Laimi ta komanda, kurios „namelis“ nusileidžia greičiausiai (jei pakeliui nesulūžta). Šiame „sporte“ net ir lėčiausi bėgikai turi galimybę laimėti.

0 human curling 7Kerlingas su žmonėmis

Ši kerlingo rūšis panaši į originalų akmenslydį, tik vietoj akmenų leidžiami, o tiksliau, išstumiami žmonės ant pripūstų čiuožimo padangų. Žaidėjas, bestumdamas tokią padangą, įsibėgėja, ir padangai įgavus pagreitį, į ją atsigula ant pilvo. Žaidimo nugalėtojas – arčiausiai taikinio (vadinamojo „namų centro“) nučiuožęs žaidėjas-akmuo. Nors ši sporto rūšis skamba tikrai keistai, ji itin populiari žiemos Olimpinių žaidynių metu.

 

 

Šaltinis: https://www.cbc.ca/kidscbc2/the-feed/5-weird-winter-sports-you-may-or-may-not-want-to-try

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos