Sidebar

Pastarosios dvi savaitės buvo itin sėkmingos Vilniaus universiteto sunkiosios atletikos rinktinės nariams. Atletai dalyvavo Klaipėdoje ir Madride vykusiose varžybose, kuriose iškovojo ne vieną apdovanojimą.

 

Spalio 14 ir 15 dienomis Klaipėdos centriniame stadione esančioje sporto bazėje, kurioje treniruojasi Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinė, vyko sunkiosios atletikos šimtmečio paminėjimui skirtas turnyras. Į šį renginį atvyko daugybė sportininkų ir svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos, Ukrainos, Sakartvelo, Serbijos, Bulgarijos. Džiugu, kad šventiniame turnyre varžėsi ir keletas Vilniaus universiteto studentų. VU atstovai ne tik dalyvavo, bet iškovojo ir apdovanojimus.

Merginų svorio kategorijoje iki 59 kg VU MF pirmakursė Giedrė Vilkaitytė iškovojo antrąją vietą. VU KHF antrojo kurso magistrantė Lijana Jakaitė svorio kategorijoje iki 71 kg iškovojo čempionės titulą! Abi VU studentės yra ir Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės narės.

Vyrų tarpe varžėsi vienintelis VU sunkiosios atletikos komandos narys – Albert Ginevič.Sportininkas svorio kategorijoje iki 89 kg iškovojo antrąją vietą ir nusileido tik Lietuvos rinktinės lyderiui Žilvinui Žilinskui.

Tuo tarpu Ispanijos sostinėje Madride, spalio 19 dieną vykusiame Arnold Classic Europe štangos spaudimo čempionate rekordus mušė VU MiF studentas Laurynas Lukoševičius!

Jis ne tik dalyvavo legendinio kultūristo vardo Arnold Classic Europe štangos spaudimo čempionate, bet ir nugalėjo svorio kategorijoje iki 82.5 kg.

Atletas, kuris tą dieną svėrė vos 75.8kg, paspaudė įspūdingą 210 kg svorį ir užfiksavo Pasaulio rekordą World professional powerlifting league.

VU studentas yra vienas geriausių Lietuvos štangos spaudikų, turintis profesionalo kortą. L. Lukoševičius aktyviai ruošiasi lapkričio 18–20 dienomis Birštone vyksiančiam Šiaurės Europos jėgos trikovės čempionatui. Sportininkas gins čempiono titulą ir mėgins dar kartą pagerinti sau pačiam priklausantį rekordą.

Sveikiname nuostabiai pasirodžiusius VU studentus ir linkime kuo didžiausios sėkmės būsimose varžybose!

Vilniaus universiteto sunkiosios atletikos komandos vad. Lukas Šverčiauskas ir Rimantas Cijūnėlis.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos