Sidebar

Lapkričio 24 d. įvyko paskutinis psichikos ir fizinės sveikatos stiprinimo programos „Mind Body Boost“ užsiėmimas, užbaigęs šešių susitikimų su atrinktais programos dalyviais sesiją. Vilniaus universiteto bendruomenės nariai kiekvieną savaitę turėjo galimybę dalyvauti teoriniuose bei praktiniuose programos užsiėmimuose ir taip stiprinti ne tik kūno ir psichikos sveikatą, bet ir kūno-proto ryšį, gerinti streso valdymo įgūdžius ir santykį su savimi, kūnu, aplinka.

1Susipažinus su tam tikromis temomis ir konceptais, išbandžius skirtingas psichikos sveikatos stiprinimo ir fizinio aktyvumo veiklas, sekantis žingsnis, kuris laukia programos dalyvių, yra integruoti išbandytas ir labiausiai tinkančias sveikatos stiprinimo veiklas į kasdienį gyvenimą, atsižvelgiant į asmeninius esamus socialinius vaidmenis, užimtumą ir vertybes. Žinoma, didelė dalis sėkmingos integracijos yra suprasti, kas šiuo metu motyvuoja tęsti išmoktas praktikas, bei išsikelti realistiškus tikslus. Programos mentorės dalyviams pristatė „SMART” tikslo kėlimo būdą:

  • Specific – specifiškas: įvertinkite norimus pokyčius konkrečiais skaičiais.
  • Measurable - pamatuojamas: įsitikinkite, kad galite stebėti savo pažangą.
  • Attainable - pasiekiamas: jūsų tikslas gali būti sudėtingas, bet turėtų būti įgyvendinamas.
  • Realistic - realistiškas: būkite sąžiningi su savimi ir apmąstykite galimus trukdžius tikslo siekimo kelyje.
  • Time-bound – apibrėžtas laike: nusimatykite darbo atlikimo terminą.

Negalima užmiršti, jog tikslo siekimo kelyje gali iškilti (ir dažniausiai iškils) sunkumų ar nesklandumų. Tokiose situacijose reikia leisti sau eiti su gyvenimo tėkme (angl. go with the flow) ir iškilusių sunkumų nepriimti kaip nesėkmių, bet matyti kaip proceso dalį. Žinoma, nereiktų pamiršti pastebėti savo stiprybių bei praktikuoti atjautą sau.

Pasibaigus užsiėmimui, mentorės taip pat pakvietė dalyvius pamėginti sąmoningumo praktikavimą įtraukti į kasdienę rutiną, o taip pat ragino apmąstyti, kokius dar tam tikrus išmoktus dalykus dalyviai galėtų naudoti kasdienybėje. Nereiktų pamiršti, jog pastebėjus įsijungiant „vidinį kritiką“ ar užplūdus negatyvių minčių bangai, reikia stengtis nuo to atsitraukti, stebėti procesą ir prisiminti, koks yra tikrasis išsikeltas tikslas.

Džiugu, jog Vilniaus universitete vykdoma programa „Mind Body Boost“ kaskart sulaukia teigiamų dalyvių atsiliepimų. Šįkart VU bendruomenės narė, dalyvavusi visuose šešiuose užsiėmimuose, teigia, jog ankstesnį mąstymą, kad savo emocinės būklės negalima pagerinti taip lengvai pačiam, pakeitė sesijų metu išmokti naudingi ir lengvai pritaikomi dalykai, kaip tai padaryti ir be didelio vargo pagelbėti sau.

Šį projektą bendrai finansuoja Europos Komisija pagal ,,Erasmus + Sport“ programą ,,Skatinti socialinę įtrauktį ir lygias galimybes sporte“. Projektas vykdomas 8 partnerių iš penkių Europos Sąjungos šalių pagalba.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos