Sidebar

Lapkričio 9–13 d. Barselonoje vyko Pasaulio universitetų žaidynės (World InterUniversities Championships). Vilniaus universiteto studentai ir studentės varžėsi krepšinio, teniso, stalo teniso ir tinklinio rungtyse. Vilniaus universiteto delegaciją sudarė 48 sportininkai ir jų treneriai, o žaidynėse iš viso pasaulio varžėsi daugiau nei 3 tūkstančiai dalyvių iš 64 universitetų ir 25 šalių.

MicrosoftTeams image 14Šiais metais Vilniaus universiteto (VU) sportininkai džiugino savo pergalėmis, asmeniniais rekordais ir blizgančiais medaliais. Iš viso VU sportininkai iškovojo 4 aukso ir 3 bronzos medalius.

Vaikinai tinklinininkai (tren. T. Donėla) užėmę pirmą vietą F grupėje, ketvirtfinalyje rezultatu 2:0 įveikė Plovdiv Medicinos universitetą (Bulgarija), pusfinalyje 1:2 įveikė Prahos ekonomikos ir verslo universitetą (Čekija), o finale 0:2 laimėjo prieš Brno technologijos universitetą (Čekija) ir iškovojo aukso medalius. Vaikinų komandą sudarė Tadas Auruškevičius, Ignas Šlaustas, Rokas Astrauskas, Vidas Petrauskas, Mantas Donėla, Tomas Gavrilovas, Arnas Žuklija, Domantas Matas Naruševičius, Girvydas Rimeika, Vytautas Lukas Paukštė.

Merginos tinklinininkės (tren. G. Gatelienė) užėmė antrą vietą grupėje, tačiau aštunfinalyje nusileido Prahos Technikos universitetui, ir pasitraukė iš kovos dėl medalių. Komandą sudarė Meida Marija Šalkutė, Indrė Pretkelytė, Gabija Toliušytė, Ernesta Bagdonaitė, Gabija Vaikšnoraitė, Jekaterina Kovalskaja, Augustina Kazakevičiūtė, Karolina Čiurlionytė, Dominyka Naudužaitė, Benita Umantaitė.

IUSCcVaikinai krepšininkai (tren. R. Kaminskas) pusfinalyje, rezultatu 47:21, įveikė Bocconi sporto universitetą (Italija), o finale rezultatu 47:32 nugalėję studentus iš Prahos Technikos universiteto (Čekija) iškovojo čempionato taurę. Vaikinų komandą sudarė: Rokas Eglinskis, Julius Vainius, Marius Aleliūnas, Vytautas Saulis, Kipras Urbanavičius, Tautvydas Rimkus, Dovydas Rimkus, Žilvinas Kubilius, Martynas Boboriko, Rokas Liekis, Ernestas Stulgis ir Kristupas Kenešis.

Stalo teniso (tren. D. Liepinaitienė) rungtyje Vilniaus universitetas turėjo 1 atstovą vyrų, 3 atstoves moterų, ir 1  mišrių porų grupėje. Visi VU sportininkai išėjo iš pogrūpio, Meida Sereikatė ir Karolina Kuznecova iškovojo bronzos medalius, o Šimon Lukša tapo stalo teniso rungties čempionu. Mišrus dvejetas Meida Sereikaitė ir Šimon Lukša laimėjo bronzos medalius.

tenissTeniso rungtyje (tren. V. Telksnys)  visi VU sportininkai išėjo iš pogrūpio, o mišrus dvejetas Gerda Zykutė ir Matas Bružas iškovojo aukso medalius.

Sportininkus treniruoja ir į čempionatą lydėjo VU treneriai Džiuljeta Liepinaitienė, Gražvilė Gatelienė, Rimantas Kaminskas, Vygandas Telksnys, Tadas Donėla ir Natalija Kamarauskaitė.

Pasaulio universitetų žaidynių tikslas – švęsti universitetinį sportą, propaguoti sąžiningo žaidimo, įvairovės ir įtraukties principus. Šis tarptautinis turnyras suteikia puikią galimybę studentams įgyti tarptautinės patirties ir užmegsti naujas pažintis su studentais iš kitų universitetų.

Viso čempionato rezultatai ČIA.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos