Sidebar

Šią savaitę įvyko ketvirtasis psichikos ir fizinės sveikatos stiprinimo programos „Mind Body Boost“ užsiėmimas. Šįkart jis buvo dedikuotas fizinio aktyvumo svarbai mūsų kasdienybėje.

2877BA78 503D 4694 8E2A DC930B0667C0Dažniausiai fizinio aktyvumo ilgalaikės náudos, tokios kaip širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnių mažinimas, svorio reguliavimas, diabeto, osteoporozės, vėžio ir t. t. prevencija, visiems gerai žinomos. Tačiau nesusimąstome apie trumpalaikę fizinės veiklos naudą, kuri pasireiškia geresne emocine būsena, efektyvesne smegenų veikla bei sumažėjusiu stresu.

Gera žinia yra tai, jog norint maksimaliai padidinti pozityvų judesio poveikį, nereikia praleisti daugybės valandų, atliekant sunkius pratimus. Čia esmė slypi naujų motorinių įgūdžių ir judėjimo modelių išmokime, o tai gali būti bet kas: galima pradėti mokytis naujų pratimų, pavyzdžiui, išlaikyti pusiausvyrą, mokytis žongliruoti ar žaisti naują sporto šaką.

Užsiėmimo metu dalyviai išbandė progresyvią raumenų relaksaciją, kūno skenavimo meditaciją ir kvėpavimo pratimus. Susitikimo pabaigoje buvo atliekami Pilates bei tempimo pratimai.

„Mind Body Boost“ programa Vilniaus universitete vyks šešis ketvirtadienius iki lapkričio 24 d. Tai moksliniais tyrimais pagrįsta psichikos ir fizinės sveikatos stiprinimo programa, kurioje taikomos metodikos turi antidepresantų poveikį (lygiavertį medikamentiniam gydymui). Programa apima holistinę perspektyvą, stiprinant ne tik kūno ir psichikos sveikatą, bet ir kūno-proto ryšį, taip pagerina mūsų pasitenkinimą gyvenimu, streso valdymo įgūdžius ir santykį su savimi, kūnu, aplinka.

Šį projektą bendrai finansuoja Europos Komisija pagal ,,Erasmus + Sport“ programą ,,Skatinti socialinę įtrauktį ir lygias galimybes sporte“. Projektas vykdomas 8 partnerių iš penkių Europos Sąjungos šalių pagalba.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos