Sidebar

Psichikos ir fizinės sveikatos stiprinimo programa „Mind Body Boost“ įpusėjo ir lapkričio 3 d. įvyko trečiasis užsiėmimas. Jo metu dalyviai gilinosi į atjautos sau (angl. self-compassion) koncepciją.

MBB III uzsiemimasPagrindinė mintis, kurią programos mentorės norėjo perduoti, tai dialogo su savimi išgirdimo svarba - vertinga pamėginti išgirsti save ir palyginti, kaip reaguojame, kai patys suklystame, ir kaip reaguojame, kai tai padaro mūsų draugai ar artimieji. Dalyviai bandė ieškoti atsakymų, kodėl dažnu atveju esame labiau linkę užuojautą ir atlaidumą parodyti kitiems, bet ne sau, dėl kokių priežasčių pradedame autopilotu kartoti vidinius dialogus, jų pilnai neįsisąmoninant, o tuo pačiu, didiname patiriamą nerimą bei stresą.

„Atjauta sau“ reiškia tokio pat gerumo sau rodymą, kokį parodytume kitam. Tai nėra savęs gailėjimas, o būdas atsitraukti nuo problemų, pamėginti pažiūrėti į jas be vertinimo ir rasti būdų, kaip spręsti problemą išliekant konstruktyvia(-iu).

Viena iš programos dalyvių po užsiėmimo pasidalino, jog nors „atjauta sau“ konceptas jai nebuvo naujiena, priminimas apie tai buvo itin reikalingas, kaip svarbu megzti draugišką ryšį su savimi ir save atjausti bei priimti.

„Mind Body Boost“ programa Vilniaus universitete vyks šešis ketvirtadienius iki lapkričio 24 d. Tai moksliniais tyrimais pagrįsta psichikos ir fizinės sveikatos stiprinimo programa, kurioje taikomos metodikos turi antidepresantų poveikį (lygiavertį medikamentiniam gydymui). Programa apima holistinę perspektyvą, stiprinant ne tik kūno ir psichikos sveikatą, bet ir kūno-proto ryšį, taip pagerina mūsų pasitenkinimą gyvenimu, streso valdymo įgūdžius ir santykį su savimi, kūnu, aplinka.

Šį projektą bendrai finansuoja Europos Komisija pagal ,,Erasmus + Sport“ programą ,,Skatinti socialinę įtrauktį ir lygias galimybes sporte“. Projektas vykdomas 8 partnerių iš penkių Europos Sąjungos šalių pagalba.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos