Sidebar

Spalio 20 d. startavome su pirmuoju šio pusmečio užsiėmimu šešių savaičių psichikos ir fizinės sveikatos stiprinimo programoje „Mind Body Boost“. Iš didelio norinčiųjų rato dalyvavimo galimybė suteikta 25 dalyviams, kurie šios programos metu užsibrėžė daugiau savimi rūpintis, judėti bei stiprinti savo psichikos sveikatą.

MBB registracija

Pirmojo užsiėmimo metu dalyviai susipažino su programos tikslais ir metodika, bei vedami programos mentorių – sveikatos psichologės Jurgitos Garšvinskaitės ir kineziterapeutės Eglės Draugelytės:

  • aptarė sąmoningumo (kitaip dėmesingo įsisąmoninimo, angl. mindfulness) sampratą bei jo lavinimo būdus;
  • kalbėjo apie sąmoningumo priešingybę – autopilotą bei jo pavojus;
  • praktikavo, kaip pastebėti ir priimti gyvenimo akimirkas be vertinimo;
  • išbandė sąmoningo kvėpavimo pratimus.

„Gera dirbti su sąmoningu jaunimu norinčiu rūpintis savo sveikata holistiškai. Jaučiuosi dėkinga už atvirus pasidalinimus pokalbių metu prieš programą, pasitikėjimą ir galimybę juos palydėti šiame kelyje“, - pirmaisiais įspūdžiais dalinosi Sveikatos psichologė Jurgita.

„Mind Body Boost“ programa Vilniaus universitete vyks šešis ketvirtadienius iki lapkričio 24 d. Tai moksliniais tyrimais pagrįsta psichikos ir fizinės sveikatos stiprinimo programa, kurioje taikomos metodikos turi antidepresantų poveikį (lygiavertį medikamentiniam gydymui). Programa apima holistinę perspektyvą, stiprinant ne tik kūno ir psichikos sveikatą, bet ir kūno-proto ryšį, taip pagerina mūsų pasitenkinimą gyvenimu, streso valdymo įgūdžius ir santykį su savimi, kūnu, aplinka.

Šį projektą bendrai finansuoja Europos Komisija pagal ,,Erasmus + Sport“ programą ,,Skatinti socialinę įtrauktį ir lygias galimybes sporte“. Projektas vykdomas 8 partnerių iš penkių Europos Sąjungos šalių pagalba.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos