Sidebar

LSKL rungtynėse Vilniuje vietos VU komanda 22 taškų skirtumu – 97:75 (23:19, 22:23, 21:26, 31:7) palaužė net dviejų Lietuvos rintinės trenerių – ankstesniojo Ramūno Butauto ir dabartinio Kęstučio Kemzūros treniruojamą Lietuvos sporto universiteto (LSU) komandą.

krepsinis vu lsu 35 2Tiesa, pirmose sezono rungtynėse nė vieno šių trenerių nebuvo, o komandai vadovavo jaunas strategas Mantas Žvirblis.

LSU ir VU dvikova tris kėlinius klostėsi apylygiai, tačiau ketvirtajame kėlinyje aikštės šeimininkai gerokai suaktyvino gynybą, paskutinį ketvirtį laimėjo net 31:7 ir šventė užtikrintą pergalę.

„Labai norėjome laimėti ir galiausiai atlikome savo darbą. Tris kėlinius akis rėžė silpna gynyba, tad vyrams pasakiau, kad privalome šturmuoti šias rungtynes kitaip sezono pabaigoje tas taškelis gali būti ir lemtingas. Tokią situaciją esame pajutę ne vieną sezoną, kai iki finalo ketverto pritrūkdavo vos vienos pergalės“, – situaciją aiškino VU treneris Rimantas Kaminskas.

Jį neramina tai, kad jo komanda labiau mėgsta pulti, nei gintis.

„Visada savo žaidėjams bandau išaiškinti, kad viskas prasideda nuo gynybos. Kaip sakoma: „Kol perkūnas netrenkia, tol bobutė nesižegnoja“. Galiausiai ketvirtajame kėlinyje mano žodžiai pasiekė žaidėjų ausis“, – džiaugėsi VU treneris.

R. Kaminskas teigė, kad jo komandos šio sezono tikslas – finalo ketvertas ir bandymas kovoti dėl medalių.

„Subūrėme gana gerą komandą. Prisijungė ir Vilniaus „Ryto“ sistemos nariai – Matas Mačijauskas ir Lukas Valantinas. Tikiu, kas su šia komanda galime pasiekti rezultatų“, – neslėpė ambicijų VU treneris.

Šįvakar prie LSU vairo stojęs Mantas Žvirblis teigė, kad šįkart jo komandai buvo sudėtinga, kadangi negalėjo padėti keli žaidėjai.

„Neturėjome Pauliaus Danusevičiaus, Loreno Stoškevičiaus, Nojaus Jankūno, Karolio Giedraičio. Taigi, komanda tris kėlinius dar laikėsi, bet galiausiai pristigome jėgų, pasimetėme dėl kibios varžovų gynybos ir pralaimėjome. Be to, tai tik sezono pradžia – reikia laiko susižaisti“, – sakė M. Žvirblis.

Pasiteiravus, kodėl pirmose sezono rungtynėse nėra nei R. Butauto, nei K. Kemzūros, M. Žvirblis atsakė: „Jie treniruoja komandą, tačiau šįkart taip susiklostė, kad Ramūnas Butautas apsirgo ir negalėjo stoti prie komandos vairo. Teko suktis man vienam.“

VU komandą į pergalę vedė 27 taškus (12/17 dvit., 12 atk. kam., 26 naud. balai) surinkęs Lukas Valantinas. Dovydas Rimkus prie pergalės pridėjo 18 taškų, Vytautas Saulis – 13 (6 atk. kam., 6 rez. perd.), Kipras Urbanavičius ir Tautvydas Rimkus – po 12 tšk.

LSU gretose išsiksyrė 23 taškus pelnęs Tomas Kuzminskas. 19 taškų pelnė Ignas Dirda, 17 – Ernestas Barkus.

RUGTYNIŲ PROTOKOLAS

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos