Sidebar

Rugsėjo 1-ąją baigėsi ne tik kalendorinės vasaros sezonas, bet ir tris mėnesius vykęs kasmetinis projektas „Vilniaus universiteto Vasaros iššūkis“.

Startavęs 2016 metais ir keitęs savo formatą bei apimtis, Projektas jau antrus metus iš eilės vykdomas VU bendruomenės tarpe ir kviečia vasarą praleisti aktyviai.

Šiais metais iššūkį sau ir kitam metė 15 komandų, kurias sudarė VU bendruomenės nariai - studentai, dėstytojai, mokslininkai, administratoriai ir kiti darbuotojai (14 akademinių padalinių komandų ir 1 komanda, sudaryta iš neakademinių padalinių darbuotojų). Vasaros metu ir programėlės „Strava“ pagalba, dalyviai fiksavo savo fizinį aktyvumą, taip uždirbdami taškus savo komandai.

Nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 d. projekto platformoje www.aktyvi-vasara.vu.lt iš viso buvo užfiksuotos 161 564 aktyviai praleistos minutės. Aktyviausi šiais metais buvo Chemijos ir geomokslų fakulteto bendruomenės nariai, antroje vietoje ant kulnų chemikams lipusi neakademinių VU padalinių komanda, o trečiąją vietą užėmė Fizikos fakultetas.

301044574 1259255278181317 6629929916307819176 n


Įdomu, jog Universiteto bendruomenė aktyvų laisvalaikį labiausiai mėgsta praleisti bėgdama, mindama dviratį ir vaikščiodama, tačiau judesio sąrašą papildo ir važiavimas riedučiais, orientavimosi sportas, irklavimas ir plaukimas. Spalvinga ir tai, jog VU bendruomenės tarpe yra tiek pirmuosius žingsnius sporte žengiančiųjų, tiek finišavusiųjų maratonuose ar pasaulinio lygio turnyruose!

Vilniaus universiteto Vasaros iššūkis – tai fizinės, psichologinės ir socialinės sveikatos skatinimo akademinėje bendruomenėje iššūkis, kviečiantis vasaros metu pasivaržyti tiek su savimi, tiek su kolegomis, tiek su kito padalinio komanda, ir išsiugdyti sveiką įprotį kiekvieną dieną leisti fiziškai aktyviai (pasak Pasaulio sveikatos organizacijos, bent 30 minučių per dieną turėtų būti fiziškai aktyvios).

Kasmetinį projektą organizuoja VU Sveikatos ir sporto centras, pagelbėjant kolegoms iš VU Informacinių technologijų paslaugų centro.

Tikimės, kad vasara buvo nuotaikinga ir aktyvi, o išsikelti iššūkiai priimti ir įvykdyti. VU Vasaros iššūkis vyks ir kitą vasarą – bendromis pastangomis aktyvinkime Universiteto bendruomenę!

SRF svetainei

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos