Sidebar

Penktadienį ir šeštadienį Palangos miesto stadione vyko Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybos, daugeliui šalies lengvaatlečių tapusios pirmuoju olimpinio sezono startu. Vasaros sostinėje varžėsi beveik pusė tūkstančio sportininkų, tarp kurių buvo 13 Tokijo olimpinės rinktinės kandidatų. Tuo pat metu vyko ir Lietuvos studentų lengvosios atletikos čempionatas.

Sveikiname VU sportininkų komandą ir trenerę doc. Jūratę Armoniene komandinėje įskaitoje užėmus antrąją vietą! VU komanda praleido į priekį tik Lietuvos sporto universiteto komandą.

VU sportininkų asmeniniai pasiekimai Lietuvos studentų lengvosios atletikos čempionate:

  • Hanna Zikejeva (EVAF) 400 m moterų barjerinio bėgimo rungtyje užėmė antrąją vietą.
  • Diana Zagainova (FSF) trišuolio rungtyje buvo nepralenkiama.
  • Linas Šinkūnas (TSPMI) 3000 m kliūtiniame bėgime tapo čempionas.
  • Airinė Palšytė (EF) tarp šuolininkių buvo geriausia (ir tarp visų LLAF dalyvių).
  • Evelina Miltenė (ŠA) 5000 m moterų bėgimo rungtyje iškovojo auksą.
  • Robertas Vališauskas (ŠA) 3000 m ir 1500 m vyrų bėgime finišavo pirmas. (3000 m rungtyje užėmė pirmają vietą ir tarp visų LLAF dalyvių)
  • Gediminas Janušis (FSF) 1500 m vyrų bėgimo rungtyje užėmė trečiąją vietą.
  • Lina Kiriliuk (ŠA) 1500 m moterų bėgimo rungtyje užėmė pirmąją vietą (buvo geriausia ir tarp visų LLAF dalyvių).
  • Nojus Budavičius (FSF) 100 m ir 200 m vyrų bėgimo rungtyse finišavo trečias.
  • Rokas Ašmena (FLF) 800 m vyrų bėgime iškovojo bronzą.
  • Gabija Bitinaitė (EVAF) 100 m moterų barjerinio bėgimo rungtyje iškovojo pirmąją vietą, o trišuolio rungtyje - trečiąją.
  • Eglė Zarankaitė (TSPMI) rutulio stūmimo rungtyje iškovojo sidabrą, o disko metimo - auksą.
  • Lina Surgelaitė (TSPMI) rutulio stūmimo rungtyje iškovojo trečiąją vietą, o ieties metimo - antrąją.
  • Domantas Poška (KNF) disko metimo rungtyje užėmė pirmąją vietą.
  • 4x100m rungtyje VU komanda tapo čempionėmis: Ingrida Sinkevičiūtė, Gabija Bitinaitė, Karina Sorkina, Hanna Zikejeva.

kiriliuk

Puikiai pasirodė ir kiti VU lengvaatlečiai. Iš viso 30 Vilniaus universiteto lengvaatlečių dalyvavo LLAF ir studentų čempionate.

Per dvi pozicijas į viršų iš 30-osios pakils A.Palšytė. LLAF taurės varžybose ji peršoko 190 cm bei baigė pasirodymą nebekėlusi kartelės aukštyn. Sportininkei startas Palangoje buvo treniruočių pobūdžio prieš aukštesnės kategorijos varžybas užsienyje bei Lietuvos čempionatą.

„Sulaukiau pagyrų, kad šuoliai atrodė gražiai, tikiuosi, taip ir buvo. Šiek tiek sunkoka buvo pajausti save šaltyje, šokant prieš vėją, bet vaikinams buvo ne ką lengviau. Žiūrint į teigiamus aspektus, padarytas startas yra puikus, paraiška gera, bet nesiorientuoju į reitingus ar dar kažką – tai pirmas žingsnis sezono eigoje. Vis dar esu po sunkaus pasiruošimo ir vis dar esu stovykloje. Šiandien turėjo būti daugiau treniruotė nei varžybos, bet gavosi kaip gavosi, esu čia“, – komentavo A.Palšytė.

Trims vyrams bei trims moterims, LLAF taurės varžybose pasiekusiems geriausius rezultatus, atiteko piniginiai prizai. Jais apdovanota ir A. Palšytė.

(daugiau informacijos apie varžybas ir visi rezultatai)

palsyte

Sekmadienį VU krepšininkės B diviziono finale neatsilaikė patyrusioms Rasos Kreivytės auklėtinėms, kurios po atkaklios kovos 68:57 (20:15, 15:17, 17:13, 16:12) palaužė VU komandą. Nepaisant to, labai sveikiname Vilniaus universiteto merginas ir trenerę Loretą Berūkštienę iškovojus B diviziono sidabrą!

Daugiau informacijos apie rungtynes galite rasti čia.

vukrep

Taip pat savaitgalį (gegužės 29-30d.) Šiaulių apylinkių miškuose įvyko Baltijos orientavimosi sporto bėgte čempionatas bei Baltijos meistrų čempionatas.

Pirmą dieną dalyviai varžėsi ilgoje trasoje Kurtuvėnų regioninio parko Paraudžių miške. Susumavus visų dalyvių pelnytus taškus Lietuvos komanda liko antra. Pirma Latvijos rinktinė, trečia Estija. 

Antrą dieną elito komandos varžėsi estafečių rungtyje Kryžbarko Medinkalnio miške, o meistrai rungtyniavo vidutinėje trasoje. Gerai čempionate pasirodė VU CHGF antro kurso studentė Judita Traubaitė abi dienas iškovojusi bronzos medalius. Pirmą dieną ilgoje distancijoje elito moterų grupėje, o antrą dieną estafečių varžybose.

192000822 1645546868979707 8035001181848064175 n

VU merginų komanda - Lietuvos stalo teniso komandinio čempionato bronzos medalių laimėtojos. 
 
Savaitgalį pasibaigė Lietuvos stalo teniso komandinis čempionatas. Puikiai šiame čempionate sužaidė VU merginos. Antrame rate, patyrusios tik vieną pralaimėjimą būsimoms čempionėms, mūsų merginos iškovojo teisę kovoti dėl trečios vietos. Merginos žaidė su „Tauro" komanda ir nugalėjo įtikinamu rezultatu 5 - 1. 
 
Komandos garbę gynė Ingrida Preidžiūtė, Ėrika Satkevičiūtė, Meida Sereikaitė, Gerda Šišanovaitė, Austė Steponavičiūtė. Sveikinam merginas su puikia pergale.

IMG 20210417 155917 1

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos