Sidebar

Komunikacijos fakulteto trečio kurso studentė Milda Valčiukaitė poroje su Donata Karaliene porinių dviviečių valčių klasėje sekmadienį Italijoje vykusiose Senojo žemyno pirmenybėse į priekį praleido tik Rumunijos irkluotojas Nicoletą-Ancutą Bodnarą ir Simoną Radisą ir finišavo antros.

908445 763392 756x425Europos vicečempionėmis tapusios lietuvės trasą įveikė per 6 min. ir 53,33 sek. Iki rumunių trūko beveik 7 sekundžių. Bronzą laimėjusios britės liko už nugarų lietuvėms per 1,8 sek., užtat per plauką (0,06 sek.) aplenkusios Nyderlandų įgulą, kuri liko ketvirta. Bronza atiteko britėms Holly Nixon ir Saskiai Budgett. 

Užtikrintai visą distanciją irklavusios Lietuvos sportininkės į vieną valtį susėdo po ketverių metų pertraukos. Sportininkės dar 2016 metais Rio De Žaneiro olimpinėse žaidynėse buvo iškovojusios bronzą. Vėliau D. Karalienė 2017-tais metais buvo paskelbusi apie karjeros pabaigą, bet šį sezoną nusprendė grįžti į profesionalų sportą. Milda Valčiukaitė pusmetį neirklavo dėl nugaros traumos. Puikus pasirodymas suteikia optimizmo ir nuteikia pozityviai kitiems sezono startams, juolab, kad kelialapis į Tokijo olimpines žaidynes yra iškovotas jau anksčiau. 

Linkime sėkmės rengiantis didiesiems vasaros startams!


Skaitykite daugiau.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos