Sidebar

Vasario 4 ir 6 dienomis vykusios Lietuvos rinktinės 2021 m. Europos moterų krepšinio čempionato atrankos E grupės rungtynėse, komanda patyrė nesėkmę. Norint patekti į Europos čempionatą, lietuvėms reikėjo kuo didesniais skirtumais įveikti Serbijos ir Turkijos krepšininkes. Tačiau Manto Šerniaus auklėtinės ketvirtadienio rungtynėse 55:67 (9:19, 20:14, 7:21, 19:13) nusileido Turkijos rinktinei, o šeštadienio rungtynėse 61:96 (18:26, 15:34, 11:22, 17:14) pralaimėjo Serbijos rinktinei.

livija
Nors lietuvėms ir nepavyko prasibrauti į Europos moterų krepšinio čempionato komandų gretas, džiugu, jog Lietuvai atstovavo ir dvi Vilniaus universiteto studentės – Medicinos fakulteto trečiakursė Livija Sakevičiūtė (kairėje nuotr.) ir Gyvybės mokslų centro pirmakursė Justina Miknaitė.

19-metė Justina Miknaitė – jauniausia Lietuvos moterų krepšinio rinktinės narė, oficialiai jau debiutavusi nacionalinėje komandoje lapkritį vykusiame atrankos mače su serbėmis. „Iš tikrųjų, kai gavau pakvietimą į rinktinę, net nepatikėjau, kad tai yra tiesa. Galvojau, kad kažkas juokauja. Buvo šioks toks šokas, bet paskui suvokiau, kad visa tai yra realybė. Labai apsidžiaugiau, nes man tai yra įvertinimas bei skatina tobulėti ir siekti aukštesnių tikslų.  Nuotaikos rinktinėje yra puikios, čia labai gera vieta tobulėti. Komanda palaiko, pataria. Sunku ir papasakoti, kiek patirties čia įgauname“, – pokalbio metu su tv3.lt sakė J. Miknaitė.

 

Žvilgsnį nukreipiant į Lietuvoje vykstančias varžybas, Gyvybės mokslų centro absloventė JustinaAutorystė Augustas Didžgalvis 610x407 Kraujūnaitė susižėrė „Huawei Moterų lygos“ naudingiausios mėnesio žaidėjos laurus. Sausio mėnesį per trejas rungtynes studentė vidutiniškai rinko po 11,3 taško, 7,3 atkovoto ir 2,3 perimto kamuolio, 3,3 rezultatyvaus perdavimo bei 21,3 naudingumo balo. Naudingiausią karjeros sezoną žaidžianti J. Kraujūnaitė bendrai vidutiniškai renka po 15,1 balo ir pagal šį rodiklį yra ketvirta čempionate. Gynėja išdalina po 5,3 rezultatyvaus perdavimo bei lygoje neturi lygių.

 

 

Šaltinis ir foto: krepsinionamai.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos