Sidebar

Jei žongliruoti mokslais ir kitomis veiklomis jau išmokai, atėjo metas įvaldyti tikrą žongliravimą!

Linkėdami įdomaus ir aktyvaus naujo semestro, kiekvieną savaitę supažindinsime jus su žongliravimo subtilybėmis ir netikėtais judesiais.

VU Sveikatos ir sporto centro savanorė, Matematikos ir informatikos fakulteto studentė, programuotoja ir žonglierė Raminta įtikins, jog žongliruoti gali visi, o vaizdo įrašai leis to išmokti, saugiai būnant patalpoje ar lauke.

 

1 PAMOKA. Poi istorija | Pradmenys | Pirmas triukas

Paprastai pasigaminti POI galite peržiūrėję šį vaizdo įrašą. Anot Ramintos, pirmasis vaizdo įrašę pateiktas variantas yra geriausias POI pasigaminimui iš namuose randamų daiktų. Žonglierė taip pat rekomenduotų dėti trigubai daugiau ryžių nei patariama vaizdo įraše, tuo pačiu kojinėje juos labiau suslėgti.

 

2 PAMOKA. Lazda | Rotorius

Raminta pabrėžia, jog sukti lazdą yra tinkamas bet koks šluotos kotas. Lazdos vidurys turėtų būti pažymėtas. Internete esančiuose lazdų gaminimo vaizdo įrašuose, prie galų yra pridedami svoriai, tačiau dabartinėmis sąlygomis tai padaryti gali būti sunku. Tuolab jog pradžiai jie nėra reikalingi.

 

3 PAMOKA. Poi | Triukas "Drugelis"

Šioje pamokoje grįšime prie POI technikos tobulinimo bei išmoksime atlikti triuką "Drugelis". Jei dar nežinai, kas yra POI, kviečiame įsijungti 1-ąją žongliravimo pamoką.

 

4 PAMOKA. Lazda | Triukas "Aštuoniukė" 
 

 Iš šio video žiūrovas išmoks triuko aštuoniukė su lazda ir poros jo variacijų.

 

5 PAMOKA. Poi | Triukas "Chasing the Sun"

 
 Šioje pamokoje išmoksime poi triuką Chasing the Sun🌞
 
 
6 PAMOKA. Lazda | Rotorius
 
 
 

  Šiame video žiūrovai galės išmokti lazdos apsukimą aplink plaštaką ir alkūnę. 

 

7 PAMOKA. Poi | Triukas 2-beat'ų banga

Iš šio video žiūrovas galės išmokti 2-beat'ų bangą ir suprasti 3-beat'ų bangos pagrindus.

8 PAMOKA. Lazda | Rotorius
 

Tai paskutinis žonglierės Ramintos video. Žiūrovai galės išmokti apie inspin'us ir antispin'us su lazda.

 

64599637 2277052185682684 1422472389383421952 nTrumpai apie žonglierę Ramintą:

"Tiesa sakant, nesu tikra, koks įvykis paskatino mane tapti žongliere. Tikriausiai tai buvo junginys: skyrius mėgstamoje vaikystės knygoje, aprašantis ugnies žongliravimą, ir adrenalinas, atsirandantis vien stebint ugnies pasirodymą. Žongliravime mane labiausiai žavi minėtasis adrenalinas, pasirodymu patenkinta publika ir žongliravimo bendruomenės, pasklidusios po visą pasaulį, dydis. Žongliravimas padėjo man įveikti scenos baimę, patobulinti koordinaciją ir pagerinti reakciją. Žongliravimas taip pat leido nuvykti į įvairias užsienio šalis."

Šiuo metu Raminta yra Matematikos ir informatikos fakulteto, Programų sistemų trečio kurso studentė, o rudens semestre tapo mūsų Centro savanorė ir vedė istorinio fechtavimosi pamokas VU bendruomenei.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos