Sidebar

YTWL - kas tai?

 

Sveikatos ir sporto centro trenerė-kineziterapeutė Justina Maslovskaitė pasakoja, kas tai ir kodėl naudinga įsiminti raidžių derinį YTWL.

Tai 4 pratimų derinys, skirtas viršutinei nugaros daliai stiprinti. Kiekviena raidė nurodo rankų padėtį gulint ant pilvo. Pratimas sustiprins tarpumentį, peties rotatorius, padės nuimti apkrovą nuo kaklo raumenų.


ytwl

Atlikimas

Atliekant šį pratimą svarbu suaktyvinti giliuosius kaklo, pilvo ir nugaros raumenis. Delnus pasukame taip, kad nykščiai žiūrėtų į viršų, lengvai įtempiame pilvo raumenis, tam, kad nugara nesiriestų. Pėdos guli ant grindų – jų nekeliame. Truputį atkeliame galvą nuo grindų, tačiau išlaikome žvilgsnį nukreiptą į grindis, o smakra lengvai patraukiame link kaklo tam, kad išlaikytume kaklo padėtį toje pačioje linijoje su stuburu. Kiekvieną pratimą atlikite po 20 pakartojimų. Papildomo svorio nereikia, geriau susikoncentruokite įdidesnes amplitudes ir nugaros raumenų pajautimą.

Pratimai

Tokie būtų bendri patarimai visiems pratimams, o dabar aptarkime kiekvieną jų atskirai.

 

 

„Y“
rankos viršuje formuoja Y raidę, nykščiai į viršų, atliekamas rankų kėlimo judesys, vengiant juosmens išsirietimo, o tam nepamirškite įtempti pivo raumenų. Šiuo pratimu gerinsite išorinę rotaciją.

„T“
Tiesios rankos atitraukiamos į šoną, nykščiais į viršų. Atliekamas rankų kėlimo judesys, kiek aukščiau nei visas kūnas. Pakelimo metu stengiamasi suglausti mentes. Šis pratimas puikiai tinka kifozinei laikysenai mažinti, derinant kartu su krūtinės tempimo pratimais.

„W“
Rankos sulenktos per alkūnės 60-90 laipsnių ir atitrauktos peties sąnaryje apie 45 laipsnių kampu. Šį kartą nykščiai žiūri vienas į kitą. Atliekamas rankų kėlimo judesys stengiantis suglausti mentes.

„L“
Rankos maksimaliai pritrauktos prie šonų ir sulenktos per alkūnes 90 laipsnių kampu. Delnai žiūri į grindis. Atliekamas rankų kėlimo judesys stengiantis suvesti mentis.

 

Visuotinio karantino metu sustabdžius kontaktines veiklas Universitete, svarbu išlikti fiziškai aktyviems bei rūpintis savo sveikata namuose. Todėl pateikiame ir nuolat pildome sąrašą nekontaktinių, saugių veiklų, kurias siūlo VU Sveikatos ir sporto centras.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos