Sidebar

Spalio 3 – 4 dienomis M7 arenoje vyko Lietuvos studentų teniso čempionatas, kuriame dalyvavo 14 merginų ir 19 vaikinų iš septynių Lietuvos universitetų: VGTU, ISM, KTU, ŠU, LSU, LSMU ir VU. Po kvalifikacinių kovų varžybose buvo žaidžiama tiek individualiai, tiek komandose.

VU teniso rinktinė pagal surinktus taškus tapo vienvalde lydere ir trečius metus iš eilės tapo Lietuvos studentų čempione!

Galutinė komandinės įskaitos lentelė:IMG 1606

 Vieta Komanda Taškai 
 I VU 105
 II LSMU  80 
 III ISM  61 
 4  VGTU  55
 5  LSU  47
 6  ŠU  14
7 KTU 1

 

Vyrų vienetų Lietuvos čempionu tapo Chemijos ir geomokslų fakulteto ketvirtakursis Simonas Norvaišis, atkaklioje kovoje laimėjęs prieš LSU atstovą Skirmantą Mačinską 7/6 (7:5); 3/6; 10:6. Matematikos ir informatikos fakulteto antrakursis Gustas Deršonas tapo 5-osios vietos laimėtoju.

IMG 1599Moterų vienetų žaidime Lietuvos čempionės ir vicečempionės vardus iškovojo Medicinos fakulteto trečiakursė Gerda Zykutė, įveikusi komandos draugę ir bendramokslę, penktakursę Emiliją Kravtaitę (6/4 6/3). Trečią vietą užėmė atstovė iš LSMU, Viktorija Banaitytė, ketvirtoje vietoje palikusi dėl traumos pasitraukusią iš kovos be žaidimo Medicinos fakulteto rezidentę Gretą Aidukaitę. Ekonomikos ir verslo adminstravimo fakulteto trečiakursė Ieva Čeilutkaitė užėmė 12-ąją vietą.

Dvejetų žaidime dvi VU teniso rinktinės merginų poros pateko į pusfinalį, tačiau prasibrauti toliau pritrūko sekmės: viena pora užėmė 4-ąją vietą ir buvo apdovanota mediniais medaliais, o kita tenisininkių pora, Emilija Kravtaitė, proje žaidusi su Greta Aidukaite, susikločius neplanuotoms aplinkybėmis, užėmė III-ąją vietą be žaidimo (B/Ž).

Vyrų tarpe Simonas Novaišis, poroje žaidęs su Gustu Deršonu, peteko į pusfinalį, bet neprasibrovė į finalą ir rezultatu 6/2 užleido vietą ISM atstovams. Dėl III-osios vietos vyko kova tarp VU ir LSMU atstovų, tačiau ir čia varžovai buvo stipresni - rezultatu 6/3, dvejeto žaidime VU vyrai liko ketvirti.

Sveikiname VU teniso rinktinę ir jos trenerį Vigandą Telksnį su čempionų taure!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos