Sidebar

Spalio 1 dieną VU vaikinų futbolo rinktinė pradėjo naują Lietuvos studentų futbolo lygos (LSFL) sezoną, kuriame namų aikštėje 2:0  nugalėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) futbolininkus. Įvarčiais pasižymėjo Medicinos fakulteto pirmakursis Erikas Jatkauskas ir Emilis Borovik.

IMG 9035Pirmojo kėlinio pradžioje komandų jėgos buvo apylygės, todėl veiksmas daugiausia vyko aikštės viduryje, tačiau kėliniui įpusėjus vilniečiams pavyko pralaužti varžovų gynybą ir susikurti keletą rimtų progų, kurios tik dėl meistriško VDU vartininko žaidimo nevirto įvarčiais.

Po pertraukos VU futbolininkai stengėsi nepaleisti žaidimo ritmo ir toliau spausti varžovus jų aikštės pusėje. Sužaidus dešimt antrojo kėlinio minučių VU į priekį išvedė E. Borovik, tiksliu smūgiu į vartų kampą nuginkluodamas kauniečių vartų sargą. Dar po dvylikos minučių VDU vartininkui ir vėl teko krapštyti kamuolį iš tinklo, kai po keitimo pasirodęs E. Jatkauskas, krisdamas sugebėjo nukreipti kamuolį į vartus ir padvigubinti rezultatą.

Rungtynių pabaigoje VU komandoje buvo jaučiamas nuovargis, todėl žaidimo iniciatyva perėjo svečiams iš Kauno, tačiau jiems pasižymėti nepavyko ir rezultatas liko nepakitęs.IMG 9708

„Smagu sugrįžti po tokios pertraukos. Kalbant apie rungtynes, be abejo, taisytinų dalykų yra daug, tačiau galvoju, kad pergalė pelnyta“, – po rungtynių kalbėjo VU rinktinės treneris Edvardas Malkevičius.

Prieš rungtynes VU komandai buvo įteikta praeitame sezone iškovota LSFL 3-osios vietos taurė bei medaliai. Taip pat asmeninį prizą gavo geriausiu VU komandos žaidėju pripažintas Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto ketvirtakursis Artūras Karasiovas.

Artimiausias LSFL rungtynes VU rinktinė žais jau rytoj, spalio 6 d., 17:30 val. VU stadione prieš Lietuvos sporto universiteto komandą, kuri šį sezoną jau šventė pergalę 2:1 prieš Vilnius TECH vaikinus.

Apžvalgą parengė VU SSC savanorė, VU Filologijos fakulteto studentė Ugnė Tartėnaitė
Nuotraukų autorė Milda Vasiliauskaitė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos