Sidebar

Rugsėjo 12-13 dienos įėjo į Lietuvos jėgos sporto istoriją. Vilniaus prekybos ir pramogų centre "Ozas" Vilniaus universiteto alumnai Erikas Dovydėnas, Gediminas Chaževskis ir VU SSC treneris Lukas Šverčiauskas suorganizavo Lietuvos klasikinės jėgos trikovės čempionatą. Jiems padėjo tiek buvę, tiek esami VU studentai: Rūta Sindikevičienė, Ruslanas Sindikevičius, Mantas Stankevičius bei Eglė Turakevičiūtė. Varžybos sulaukė daugybės teigiamų atsiliepimų bei didžiulio pasisekimo sportininkų tarpe - Gediminas, Erikas ir Eglė ne tik prisidėjo, kad šios varžybos įvyktų, bet ir puikiai jose pasirodė.

Laurynas LukoševičiusMatematikos ir informatikos fakulteto trečiakursis Laurynas Lukoševičius (nuotr. ant 1-osios vietos pakylos) svorio kategorijoje iki 74 kg neturėjo sau lygių ir užėmė 1-ąją vietą. Laurynas patūpė 180 kg, paspaudė įspūdingą 190 kg svorį ir net 7,5 kg pagerino sau pačiam priklausantį štangos spaudimo gulomis Lietuvos rekordą! Pasiekdamas šį puikų rezultatą, Laurynas tapo absoliučiai stipriausiu sportininku štangos spaudimo gulomis įskaitoje tarp visų svorio kategorijų dalyvių ir viršijo štangos spaudimo elito normatyvą. Jis taip pat patraukė 242,5 kg ir su šiais įspūdingais rezultatais iškovojo garbingą 5-ąją vietą stipriausių varžybų dalyvių tarpe.

Svorio kategorijoje iki 83 kg startavo net du varžybų organizatoriai – VU alumnai Gediminas Chaževskis ir Erikas Dovydėnas. Gediminas šiose varžybose patūpė su 195 kg, paspaudė 127,5 kg ir patraukė asmeninį rekordą – 240 kg, bei užėmė aukštą 5-ąją vietą savo svorio kategorijoje. Erikas Dovydėnas varžybas baigė sutūpęs 202,5 kg, paspaudęs 142,5 kg ir patraukęs 245 kg. Erikas iškovojo 3-ąją vietą pritūpimo, spaudimo, atkėlimo veiksme bei 3-ąją vietą svorio kategorijoje iki 83 kg.

Svorio kategorijoje iki 105 kg puikiai pasirodė ir asmeninius rezultatus gerino Medicinos fakulteto rezidentas Mantas Fabijonavičius. Mantas patūpė 210 kg, paspaudė 170 kg ir atkėlė 240 kg.Eglė Turakevičiūtė

Moterų įskaitoje, svorio kategorijoje iki 72 kg startavo Filologijos fakulteteto trečiakursė Eglė Turakevičiūtė (nuotr. ant 1-osios vietos pakylos). Eglė patūpė 95 kg, paspaudė 105 kg ir patraukė 130 kg. Sunkiaatletė, paspausdama 105 kg, ne tik tapo stipriausia savo svorio kategorijoje spaudimo veiksme, tačiau ir iškovojo absoliučiai stipriausios moterų grupės štangos spaudimo veiksme sportininkės vardą.

Organizatoriai Erikas, Gediminas ir Lukas bei komanda džiaugiasi pavykusiomis varžybomis, puikia atmosfera, įspūdingais sportininkų rezultatais bei gera nuotaika, lydėjusia renginį. Dėkojame jiems už pastangas, VU sunkiaatlečiams už pasiekimus bei VU sunkiosios atletikos treneriui Rimantui Cijūnėliui už sportininkų paruošimą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos