Sidebar

Rugsėjo 12 d., po ilgos pertraukos Lietuvos studentų sporto asociacija sukvietė Lietuvos aukštųjų mokyklų studentus ir varžybinį sezoną atidarė studentų irklavimo čempionatu, kuris vyko Kupiškio mariose. Varžybų dalyvius pasitiko saulėtas oras, bet banguotos Kupiškio marios. Varažytis tarpusavyje ir atstovauti savo universitetui atvyko penkių universitetų komandos: Klaipėdos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Lietuvos sporto universitetas (LSU), Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir mūsų Vilniaus universitetas (VU). Tą pačią dieną vyko ir Lietuvos irklavimo taurės ilgo nuotolio etapas. 

3Pagal Lietuvos universitetų studentų čempionatų reglamentą dalyviai galėjo startuoti dviejose valčių klasėse, tad visiems VU komandos nariams pavyko pasidabinti vienos ar kitos spalvos medaliais. Kadangi VU komandoje šiais metais buvo daugiau irkluojančių merginų, teko komplektuoti didesnes keturvietes valtis, kuriose buvo galima irkluoti vaikinams ir merginoms. Šioje rungtyje (mix porinių keturviečių valčių klasėje) VU komanda pelnė net dvi prizines vietas: sidabro medaliais pasipuošė Medicinos fakulteto studentės Akvilė Rakauskaitė ir Milda Kisnieriūtė, Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto studentas Augustinas Rakutis ir Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto trečiakursis Laurynas Misevičius; bronzos medalius iškovojo Medicinos fakulteto studentai - Ugnė Utkutė, Miglė Kiršytė, Aušrinė Miliauskaitė ir Simonas Utkus.

Mix porinių dviviečių valčių klasėje antrąją vietą užėmė Miglė Kiršytė, irklavusi su Medicinos fakulteto pirmakursiu Augustinu Matusevičiumi, o trečiąją - Akvilės Rakauskaitės ir Lauryno Misevičiaus duetas. 

Daug dalyvių susirinko į vienviečių valčių lenktynes. Čia gerai pasirodė ir 4-ąsias vietas savo grupėse užėmė Augustinas Matusevičius (vaikinų gr.) ir Ugnė Utkutė (merginų gr.).

Pasibaigus varžyboms, sportininkai buvo sukviesti apdovanojimams, kuriuose dalyvius sveikino Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas ir Irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilionis. Bendroje universitetų įskaitoje nugalėtojais tapo VDU atstovai. VU irkluotojų komanda, kuri buvo gausiausia, užėmė antrąją vietą. Trečioji vieta atitekto LSU komandai.

Džiaugiamės atsinaujinusiomis Lietuvos studentų varžybomis bei puikiais VU studentų startais! Dėkojame dalyviams bei VU komandą kuravusiam treneriui Romualdui Kniukštai.

2 20200912 150109

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos