Sidebar

Rugpjūčio 29-30 dienomis Pravieniškių miestelyje vyko Lietuvos jaunių-jaunimo klasikinės jėgos trikovės čempionatas, kuriame sėkmingai startavo du Vilniaus universiteto sunkiaatlečiai - Chemijos ir geomokslų fakulteto ketvirtakursis Rytis Veverskis ir Matematikos ir informatikos fakulteto trečiakursis Laurynas Lukoševičius.

IMG 20200829 205722
Labai aukštais rezultatais džiugino Laurynas (nuotr. kairėje): startavęs svorio kategorijoje iki 74 kg jis tapo ne tik šių varžybų absoliučiu čempionu, bet ir pasiekė ne vieną Lietuvos rekordą:

- Lietuvos vyrų štangos spaudimo rekordas (pagerintas 12 kg);

- Lietuvos jaunimo štangos spaudimo rekordas (pagerintas 22,5 kg);

- Lietuvos jaunimo trikovės sumos rekordas (pagerintas 2,5 kg).

Laurynas įvykdė net du normatyvus: tapo klasikinės jėgos trikovės meistru bei klasikinio štangos spaudimo elitu - Vilniaus universiteto istorijoje tai neeilinis įvykis šioje sporto šakoje.

Tuo tarpu Rytis (nuotr. dešinėje), nesenai tapęs Lietuvos suaugusiųjų sunkumų kilnojimo čempionu, svorio kat. iki 105 kg tapo nugalėtoju, o bendroje įskaitoje pelnė bronzos medalį.

Savo pasiekimais džiugino ir VU svarsčių kilnotojai, Varaklani mieste (Latvijoje) vykusiame Baltijos šalių čempionate startavę Lietuvos rinktinės sudėtyje. Gyvybės mokslų centro magistrė Rūta Šalkauskaitė tapo čempione, o šio fakulteto antrakursis Matas Čepulis iškovojo sidabro apdovanojimą. Taip pat puikiai pasirodė ir VU alumnai: Dangiras Lukošius šį kartą džiaugėsi sidabro medaliu, o Ovidijus Tarutis bronza. Tuo pačiu estafetės rungtyje, kartu su kitais Lietuvos rinktinės nariais, buvę studentai iškovojo Baltijos šalių sidabro medalius.

Sveikiname VU studentus, alumnus bei jų trenerį Rimantą Cijūnėlį

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos