Sidebar

Liepos 11-ąją Vilniaus universiteto (VU) stadione vyko IKI ėjimo varžybos, kuriose savo jėgas išmėgino šimtai vaikščiojimo entuziastų. Šiemet sveikatingumo motyvatorės ir mobiliosios vaikščiojimo programėlės „#walk15“ įkūrėjos Vlados Musvydaitės organizuojamo renginio partneriu tapo ir VU.

armoniene

VU stadione startavę ir finišavę dalyviai kartu įveikė 10,5 kilometro – 15 000 žingsnių trasą, nusidriekusią vaizdingame Vilniaus miesto savivaldybės Aukštagirio geomorfologiniame draustinyje. Atsižvelgus į saugumo reikalavimus, dalyviai buvo kviečiami ne į vieną, o į daugiau nei 10 atskirų varžybų startų. Trasą įveikusių renginio dalyvių laukė įvairios pramogos ir Žingsnių turgus – mobiliojoje vaikščiojimo programėlėje „#walk15“ sukauptus žingsnius dalyviai galėjo iškeisti į maistingas dovanas.

Atidarant renginį, sveikinimo žodį tarė VU organizacijos vystymo ir bendruomenės reikalų prorektorė Rita Rekašiūtė-Balsienė. Pasveikinusi dalyvius, kurie susirinko atsinaujinančiame VU stadione, prorektorė atkreipė dėmesį į ėjimo naudą. R. Rekašiūtės-Balsienės teigimu, ėjimas naudingas ne tik kaip aktyvi fizinė veikla, bet ir kaip nerimo ar depresijos prevencijos priemonė, be to, tai – puiki galimybė jungti bendruomenes.

Varžybų pradžioje vykusiuose „#walk15“ iššūkių apdovanojimuose, Vilniaus universitetui įteiktas antrosios vietos prizas už nueitus žingsnius Aukštųjų mokyklų iššūkyje. Apdovanojimą atsiėmė VU Sveikatos ir sporto centro direktorė Ramunė Žilinskienė.

Pasak V. Musvydaitės, šio žygio maršrutas buvo pritaikytas tiek dažnai vaikštantiems, tiek pradedantiesiems, tiek suaugusiems, tiek vaikams, o svarbiausias renginio tikslas – aktyviai praleisti laiką su šeima, draugais ir augintiniais. Renginio pabaigoje buvo apdovanotas jauniausias - 24 dienų - renginio dalyvis bei vyriausias - 86 metų amžiaus žygeivis.

Taip pat finišavus visiems renginio dalyviams, buvo paskelbtas ir liepos 1-11 dienomis organizuoto visiems atviro „VU ėjimo iššūkio“ daugiausiai žingsnių nuėjęs dalyvių dešimtukas. Džiugu, jog antrąją vietą užėmė ir 741 865 žingsnių nuėjo VU Sveikatos ir sporto centro trenerė doc. Jūratė Armonienė. Kartu visi VU ėjimo iššūkio dalyviai nuėjo virš 23 milijonų žingsnių bei mažindami CO2 emisiją, užaugino 86 tūkstančius virtualių medžių!

dovana Prorektores 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos