Sidebar

 

Vasario 29 dieną geriausi Vilniaus universiteto sunkiaatlečiai dalyvavo VIII Lietuvos svarsčių kilnojimo federacijos ilgo ciklo čempionate, kuris vyko Židikuose (Mažeikių r.), Dariaus ir Girėno g. 14, Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos sporto salėje. Žiūrovų gausioje salėje susitiko stipriausi Lietuvos svarsčių kilnotojai, tarp kurių ir VU sportininkai. 

Pagal Lietuvos svaVU sunkiaatlečiai 2020 03 01rsčių kilnojimo federacijos ilgo ciklo čempionato nuostatus, nugalėtojai ir prizininkai atskirose svorio kategorijose bei amžiaus grupėse nustatomi pagal ilgo ciklo rungtyje surinktus taškus. Nugali sportininkas, surinkęs daugiausiai taškų. Estafetės rungtyje nugali komanda surinkusi daugiausiai taškų.

      VU sportininkai ne tik džiugino žiūrovus dalyvavimu, o ir pasiekė aukštų rezultatų. Gyvybės mokslų centro II kurso magistro studentė ir pasaulio čempionė Rūta Šalkauskaitė. Studentė demonstravo ypatingus sportinius gebėjimus ir iškovojo Lietuvos čempionės vardą. Treneris Rimantas Cijūnėlis neabejoja, kad Rūtos gebėjimai yra išskirtiniai ir aukšto rezultato tikėtasi. Puikius rezultatus demonstravo ir Gyvybės mokslų centro I kurso studentas Matas Čepulis, kuris svorio kategorijoje iki 68 kg tapo Lietuvos čempionu. Iki apdovanojimų nedaug trūko ir Medicinos fakulteto IV kurso studentui Andriui Bartkevičiui, po atkaklios kovos studentas tenkinosi ketvirtąja vieta. 

      Čempionate dalyvavo ne tik VU studentai, Universitetui atstovavo ir Universiteto alumnai. GMC alumnas Dangiras Lukošius, startavęs individualiai svorio kategorijoje +95kg, alumnas iškovojo ir pasipuošė čempiono aukso medaliu ir prizu, be to, su Teisės fakulteto alumnu Ovidijumi Taručiu startavę estafetės rungtyje sunkiaatlečiai pasiekė antrą šių varžybų rezultatą iškovodami sidabro medalius. Džiagiamės VU sunkiaatlečių rinktinės sėkme ir sveikiname sportininkus bei rinktinės trenerį Rimantą Cijūnėlį!

Norite pamatyti ar net rungtis su VU rinktinės nariais? Atstovaukite fakultetui Tarpfakultetinėse svarsčių kilnojimo varžybose jau kovo 12 dieną! Daugiau informacijos čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos