Sidebar

Šiemet dvidešimtąjį gimtadienį švenčianti Lietuvos studentų futbolo lyga (LSFL) sugalvojo šį jubiliejų pažymėti tarptautiniu turnyru. Jis vyko gruodžio 18-19 dienomis Vilniaus „Sportimos“  manieže. Turnyre dalyvavo keturios komandos: Ukrainos Ternopolio pedagoginis universitetas, Kaliningrado srities studentų rinktinė, Vilniaus miesto moksleivių rinktinė ir Lietuvos studentų rinktinė.

LSFL rinktinė 2019 12 20Pastarajai  atstovavo penki Vilniaus universiteto studentai – Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto studentai Liutauras Rimkus ir Deividas Maciulis, Verslo mokyklos studentas Emanuelis Puzakinas, Komunikacijos fakulteto pirmakursis Deividas Malžinskas ir Teisės fakulteto antrakursis Arnas Česaitis. Prie rinktinės vairo taip pat stovėjo Vilniaus universiteto futbolo rinktinės vyr. treneris Rimantas Turskis.

Pirmoji turnyro diena Lietuvos studentams susiklostė puikiai. Nors jau pirmą rungtynių su Kaliningrado atstovais minutę buvo įmuštas greitas įvartis svečių naudai, tačiau po šalto dušo atsigavę lietuviai, sugebėjo ne tik pasivyti varžovus, bet ir juos aplenkti. Rungtynės baigėsi rezultatu 7:2. Tai reiškė, jog lietuviai finale susikaus su Vilniaus miesto moksleivių komandą įveikusiais ukrainiečiais.

Deja, bet antroji turnyro diena nebuvo tokia sėkminga. Finale Lietuvos studentų rinktinė turėjo pripažinti Ukrainos čempionų – Ternopolio pedagoginio universiteto komandos – pranašumą. Lietuviai finale pralaimėjo 5:0 ir pasidabino sidabro medaliais.

Sveikiname studentus bei trenerį su garbingu šalies atstovavimu turnyre, o Lietuvos studentų futbolo lygą – su gražiu jubiliejumi!

Turnyro akimirkos

Straipsnio autorė: VU Filologijos fakulteto studentė Ugnė Tartėnaitė
Nuotrauka: Elvio Žaldario

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos