Sidebar

Gruodžio 17 d. vakarą Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ įvyko iškilminga geriausių šalies sportininkų apdovanojimų ceremonija. Šventės metu įteiktos aštuonios prestižinės „LTeam apdovanojimų 2019“ statulėlės. Džiugu, jog finaliniame balsavimo etape tarp nominantų buvo ir Vilniaus universiteto studentės, kurios šiais metais balsų skaičiumi nusileido kitoms sportininkėms.

77022784 516267648965778 3059093132340625408 oMetų moterų komandos nominacijoje triumfavo treko dviratininkių duetas - Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė. Jos Europos žaidynėse pasidabino sidabro medaliais komandų sprinto rungtyje, Europos čempionate užėmė 4-ą vietą, o planetos pirmenybėse finišavo septintos. Šioje kategorijoje nominuotos buvo ir pastarųjų dvejų metų „LTeam apdovanojimų“ laimėtojos irkluotojos Ieva Adomavičiūtė ir Komunikacijos fakulteto studentė Milda Valčiukaitė, kurios Europos pirmenybėse užėmė 5-ą vietą, o pasaulio čempionate iškovojo 9-ą poziciją ir kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes.

Metų proveržio nominacijoje nugalėjo 16-mečių merginų krepšinio rinktinės lyderė Justė Veronika Jocytė. Šioje kategorijoje „Metų proveržiu“ tapti taip pat pretendavo olimpinį kelialapį savo kišenėje jau turinti VU lengvaatletė, Lietuvos rekordą pagerinusi trišuolininkė, Filosofijos fakulteto studentė Diana Zagainova.

Geriausia 2019 metų sportininke pripažinta Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, tapusi Europos čempione, laimėjusi pasaulio taurės finalinį etapą ir patekusi į savo jau ketvirtąsias karjeroje olimpines žaidynes. Geriausiu 2019 metų sportininku išrinktas plaukikas Danas Rapšys, kurio sąskaitoje - auksas ir sidabras 2018-ųjų pasaulio čempionate trumpajame baseine bei 14 auksinių ir 4 sidabriniai apdovanojimai, antra vieta bendroje FINA pasaulio taurės sezono įskaitoje, ketvirtoji vieta 2019 metų pasaulio čempionate ilgajame baseine ir net trijose skirtingose rungtyse iškovoti kelialapiai į olimpines žaidynes.

Šaltinis ir nuotrauka: www.ltok.lt

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos