Sidebar

Sekmadienio vakarą, gruodžio 15 d. baigėsi 2019 – 2020 m.m. tarpfakultetinės VU Rektoriaus taurės vyrų krepšinio varžybos. Po atkaklių pogrupių varžybų keturios stipriausios Universiteto fakultetų komandos kovojo dėl čempionų taurės, sidabro ir bronzos medalių bei asmeninių prizų. Šiose varžybose neapsieita ir be staigmenų.

Dėl trečios vietos susigrūmė VU Verslo mokyklos studentai bei pirmą kartą šių varžybų istorijoje į finalinį ketvertą patekusi Komunikacijos fakulteto krepšinio komanda. Visos varžybos vyko taškas į tašką, ir tik pačioje rungtynių pabaigoje, paskutinėmis sekundėmis, rezultatu 91:88, pergalę išplėšė Komunikacijos fakulteto studentai, taip pasipuošdami bronzos medaliais.

KFMF


Didžiajame finale susitiko gausiai sirgalių palaikoma Medcinos fakulteto (MF) komanda bei daugkartiniai šių varžybų čempionai - Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto (EVAF) krepšininkai. Atkakli kova vyko tik pirmoje rungtynių pusėje - vėliau būsimieji ekonomistai įjungė aukštesnę pavarą, sustygavo savo žaidimą ir rungtynes laimėjo svariu rezultatu 100:69. Reiktų paminėti, jog nors MF komandai atiteko sidabro medaliai, šio fakulteto krepšininkai paskutinį kartą finale žaidė prieš 16 metų, tad šių metų MF studentų pasiekimas - itin aukštas.

Apdovanoti buvo ir geriausi finalinių rungtynių žaidėjai. Jais tapo Verslo mokyklos studentas Evaldas Skapas bei EVAF komadnos kapitonas – Kipras Urbanavičius. Nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo Medicinos fakulteto dekanas prof. dr. Algirdas Utkus bei VU Sveikatos ir sporto centro direktorė Ramunė Žilinskienė.

11


Galutinė varžybų rezultatų suvestinė:

  1. Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetas
  2. Medcinos fakultetas
  3. Komunikacijos fakultetas
  4. Verslo mokykla
  5. Fizikos fakultetas
  6. Matematikos ir informatikos fakultetas
  7. Gyvybės mokslų centras
  8. Istorijos fakultetas
  9. Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas
  10. Chemijos ir geomokslų fakultetas
  11. Filologijos fakultetas
  12. Teisės fakultetas

Šių metų turnyras pasižymėjo ypatingai atkakliomis kovomis pogrupiuose, o komandas palaikė didelis būrys sirgalių. Vieni aktyviausių – Filologijos fakulteto sirgaliai, kurie buvo apdovanoti Sveikatos ir sporto centro įsteigtais prizais. Kaip visada aktyvi buvo Chemijos ir geomokslų fakulteto palaikymo komanda.  

Dėkojame teisėjui Audriui Jaraminui, kuris kartu su savo komanda puikiai prisidėjo, teisėjaujant finalinio ketverto varžybose, bei ilgametei šių varžybų sekretorei – Justinai Chaleckaitei. O didižiausia padėka - kasmet šias Rektoriaus taurės vaikinų krepšinio varžybas koordinuojančiam VU vaikinų krepšinio rinktinės treneriui Rimantui Kaminskui!

Finalo varžybų nuotraukos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos