Sidebar

Gruodžio 12 dieną Kauno rotušėje įvyko 2019 metų geriausiųjų Lietuvos studentų sportininkų pagerbimo ir apdovanojimų vakaras, kurį kasmet organizuoja Lietuvos studentų sporto asociacija (LSSA). Renginyje apdovanoti geriausieji Lietuvos studentai sportininkai, kurie savo pasiekimais garsino savo universitetą ir šalį tarptautinėse sporto arenose.

80631933 2431829063703862 7609461732339089408 oIškilmingą apdovanojimų ceremoniją pradėjo Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto grupės vadovas Rolandas Zuoza. Geriausius 2019 metų Lietuvos universitetų studentus sportininkus apdovanojo LSSA prezidentas Česlovas Garbaliauskas kartu su LSSA viceprezidente Genovaite Avižoniene ir viceprezidentu Romualdu Ginevičiumi. Atminimo dovanos taip pat buvo įteiktos ir universitetų rektoriams bei sporto centrų vadovams. 

Šiais metais geriausia Vilniaus universiteto sportininke išrinkta Filosofijos fakulteto ketvirtakursė, trišuolininkė Diana Zagainova. Sportininkė 2019 metais tapo Europos iki 23 metų lengvosios atletikos čempione, SELL studentų žaidynėse užimta I-oji vieta, Lietuvos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate bei Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybose iškovoti aukso medaliai, Lietuvos lengvosios atletikos čempionate - sidabro.

Renginio metu geriausius sportininkus apdovanojo ir studentų lygos: Lietuvos studentų krepšinio lyga ir jos generalinis sekretorius Jonas Kurševičius, Nacionalinė studentų tinklinio lyga ir valdybos pirmininkas Andrius Gaidys bei Lietuvos studentų futbolo lyga ir jos direktorius Vytautas Jančiauskas.

Ceremonijos pabaigoje buvo paskelbtas geriausiųjų studentų sportininkų dešimtukas. Apdovanojimus įteikė Švietimo, mokslo ir sporto grupės vadovas Rolandas Zuoza ir Kauno miesto sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas. Į geriausiųjų dešimtuką šiais metais išrinktos dvi Universiteto lengvaatletės: Diana Zagainova ir Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto magistrantė, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

Trečia vieta atiteko Vytauto Didžiojo universiteto studentams Mantui Juškevičiui ir Povilui Stankūnui (Irklavimas, porinė dvivietė). Antras liko Lietuvos sporto universiteto studentas Edis Matusevičius (Lengvoji atletika, ietis). Geriausia Lietuvos studentų sportininke buvo pripažinta vasaros universiadoje aukso medalį iškovosi Lietuvos sporto universiteto absolventė Liveta Jasiūnaitė.  

Apdovanojimų akimirkos

Šaltinis: www.lssa.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos