Sidebar

Šių metų lapkričio 25 d. startavo projektas "4 savaičių iššūkis", kuriame dalyvauja dešimt Vilniaus universiteto studenčių ir darbuotojų. Projektas įgavo tokį pavadinimą, nes truks lygiai keturias savaites ir finišuos gruodžio 20 dieną.

Merginos, prižiūrimos VU Sveikatos ir sporto centro trenerės bei kineziterapeutės Justinos, du kartus per savaitę sportuoja Centro treniruoklių salėje. Treniruotės intensyvios, reikalauja pastangų, tačiau yra atsižvelgiama į dalyvių pajėgumą, kad jos ne tik sugebėtų darytų pratimus, bet atliktų juos tvarkingai ir techniškai.

78652567 1040518662958681 4180052181820375040 nDalyvės taip pat turi galimybę pasitarti dėl savo mitybos. Kelias dienas jos pildo asmeninį mitybos dienoraštį ir su trenerės pagalba koreguoja, kokių produktų derėtų atsisakyti ar sukeisti vietomis dienos eigoje.

Kaip ir praėjusių mokslo metų pavasario semestre, taip ir šiemet, projekto pradžioje ir pabaigoje yra vykdomas pajėgumo testavimas, kurio metu dalyvės pamato, kiek pažengta į priekį ir patobulėta.

Pastebėtina, jog mėgėjiškai sportuojančių studentų skaičius VU Sveikatos ir sporto centre nekyla taip sparčiai, kaip kilo anksčiau, tačiau sportuojantys nori daugiau kokybės ir žinių.  Į sporto salę nebeinama tik tam, kad būtų užsidėtas pliusas - studentai domisi pratimais, skirtingais treniruočių būdais ir aiškinasi, kam kokie pratimai yra naudojami. Būtent šias ir kitas žinias trenerė Justina suteikia projekto dalyvėms minėtų keturių savaičių metu. Merginos sportuoja komandiškai, mokosi ne tik pačios atlikti pratimus, bet ir padėti kitoms. Kyla įdomios diskusijos, kuriasi naujos pažintys - būtent tai ir skatina  kurti tokio pobūdžio projektus. 

Galbūt ir TU norėsi prisijungti prie mūsų ir mesti sau iššūkį ateinančiame pavasario semestre? Sek SSC informaciją ir dalyvauki kitame 4 arba 8 savaičių iššūkyje!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos