Sidebar

 

Vyriausybei nevykdant pažadų dėl papildomų lėšų skyrimo dėstytojų, mokslininkų ir neakademinių darbuotojų atlyginimams didinti nuo sausio 1 d., Vilniaus universitetas skelbia gruodžio 5-6 dienomis laikinai stabdantis savo veiklą.

Visi universiteto miesteliai šiomis dienomis bus uždaryti, nevyks paskaitos, nebus vykdoma mokslinė veikla, nedirbs Centrinė administracija ir padalinių administracijos, universiteto ansamblis bus nepasiekiamas turistams, neveiks Vilniaus universiteto biblioteka. Tuo pačiu visuose VU Sveikatos ir sporto centro padaliniuose nevyks grupiniai užsiėmimai bei nebus galimybės įeiti į treniruoklių sales.

Nors Vyriausybė žadėjo ieškoti finansinių išteklių aukštajam mokslui po praėjusią savaitę vykusių protestų, gruodžio 2 d. buvo pasirašyta pakoreguota švietimo ir mokslo darbuotojų kolektyvinė sutartis, kurioje numatyta, kad dėstytojų ir tyrėjų darbo užmokestis kils iki 10 proc., tačiau tik nuo 2020 m. rugsėjo 1 d., o ne nuo 2020 m. sausio. Tai reiškia, kad metinės pajamos dėstytojams ir tyrėjams kiltų iki 3 proc. Likimo valiai paliekamas ir neakademinis personalas, nesprendžiamas mažų studentų skatinamųjų stipendijų dydžių klausimas.

Daugiau informacijos apie esamą situaciją: http://naujienos.vu.lt/vyriausybei-neigyvendinant-pazadu-vilniaus-universitetas-stabdo-veikla/

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos