Sidebar

 

2019 m. rugsėjo mėnesį prasidėjusiame dvidešimt pirmajame Lietuvos studentų futbolo lygos (LSFL) sezone dėl titulo kovoja šešios komandos. Kviečiame paskaityti trumpą pirmųjų penkių ratų apžvalgą ir sužinoti, kaip LSFL sekasi VU vaikinų futbolo rinktinei.

I turas – pergalinga pradžia

2019 m. rugsėjo 30 d., VU stadionas

VU 2:0 LSU

Net visą dieną pliaupęs lietus ir be įvarčių pasibaigęs pirmasis kėlinys nesugadino futbolininkų pasiryžimo kautis iki paskutinės minutės. Rungtynės pagyvėjo pabaigoje, kai per paskutines 20 žaidimo minučių po standartinių situacijų buvo įmušti du rungtynių įvarčiai (A. Karasiovas, D. Malžinskas). O besibaigiant dvikovai, raudonas korteles prieš save išvydo M. Sakavickas ir M. Vasiliauskas. Per likusį laiką situacija aikštėje nepasikeitė ir VU futbolininkai šventė užtikrintą pirmąją sezono pergalę.

II turas – pirmasis pralaimėjimas

2019 m. spalio 7 d., VU stadionas

VU 0:1 KTU

Dar vienas rudeniškas vakaras VU stadione, kuriame ir vėl buvo priimti svečiai iš Kauno. Nuo rungtynių pradžios VU perėmė iniciatyvą į savo rankas, tačiau komandą vis pristabdydavo daugiausia tik gynyboje žaidę svečiai. Ir kai jau atrodė, kad rungtynės baigsis nulinėmis lygiosiomis,  80 žaidimo minutę KTU surengė ataką, kurios metu S. Dundaras iš maždaug 14 metrų atstumo pelnė vienintelį rungtynių įvartį. Per likusį laiką VU ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau lemiamo vartų šturmo surengti nesugebėjo ir patyrė pirmąją sezono nesėkmę.

III turas – kaimynų sutriuškinimas

2019 m. spalio 17 d., VDU/ŠA stadionas

VGTU 0:3 VU

Ketvirtadienio popietė buvo pažymėta vilniečių derbiu. Po praėjusiame ture patirto pralaimėjimo VU futbolininkai į aikštelę išėjo su žymiai didesne energija ir gretai uždirbo 11 metrų baudinį, kurį realizavo F. Nebeolisah. Šaltą dušą gavę VGTU žaidėjai bandė kabintis į žaidimą, tačiau po keturiolikos minučių kritęs antrasis įvartis (F. Nebelisah) apsunkino jų galimybes pasivyti varžovus. Žaidimo tempas stipriai nukrito, VGTU sportininkai nesugebėjo stipriau pasipriešinti VU futbolininkams, o trečiasis įvartis (A. Karasiovas) tapo tik formalumu, visiškai palaidojusiu VGTU komandos viltis iškovoti bent tašką.

75034498 2432988836984229 1461543230133764096 n

IV turas – apmaudžios lygiosios

2019 m. spalio 22 d., NFA stadionas

VDU 1:1 VU

Nuo pat susitikimo pradžios VU diktavo tempą, tačiau strigo su progų realizavimu, o už tai aikštės šeimininkai nubaudė svečius įvarčiu pirmojo kėlinio pabaigoje (D. Bukauskas). Grįžę po pertraukos vilniečiai ir toliau siekė dominuoti aikštėje, taip pat bandė susikurti progų, tokiu būdu išbandydami pagirtinai besigynusių VDU futbolininkų kantrybę. Tiksint paskutinėms dvikovos minutėms VU sugebėjo išlyginti rezultatą (P. Kalimavičius) ir namo vilniečiai grįžo į sąskaitą įsirašę tašką.

V turas – intriguojanti kova

2019 m. spalio 27 d., Šiaulių miesto centrinis stadionas

ŠU 2:2 VU

Išvykos rungtynes Šiauliuose vilniečiai pradėjo aktyviais veiksmais ir ritmo diktavimu priešininkams, kuriems prireikė laiko prisitaikyti. Kol ŠU futbolininkai taikėsi, VU sukūrė ataką, pasibaigusią L. Rimkaus įvarčiu. Tačiau jau pirmo kėlinio pabaigoje šeimininkai išlygino rezultatą (K. Kavaliukas). Po pertraukos sugrįžę į aikštę praėjusio sezono čempionai  išsiveržė į priekį, kai antrą įvartį vėl įmušė K. Kavaliukas. Tačiau po susistumdymo teisėja už dvi geltonas korteles iš aikštės pašalino A. Juozapaitį. Net ir likę mažumoje šiauliečiai stengėsi išlaikyti tempą ir net susikūrė progą, tačiau jos nerealizavo. O VU savo galimybe pasinaudojo ir A. Karasiovas išlygino rezultatą.

 

Po šių penkių turų VU kartu su KTU komanda dalinasi 2-3 vietas, į priekį praleisdamos ŠU ir atsilikdamos tik trimis taškais, todėl, pasak VU komandos trenerio Rimanto Turskio, čempionate yra „išlikusi intriga“.

Į Lietuvą atėjus šaltajam sezonui studentų lauko futbolas laikinai sustoja. Tačiau jau pavasarį jėgas atgavę ir palaikymo stadionuose laukiantys LSFL futbolininkai sugrįš toliau kovoti dėl čempionų titulo.

Straipsnio autorė: Ugnė Tartėnaitė
Foto: Zenono Ripinskio

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos