Sidebar

 

Spalio 12 – ąją, šeštadienį 33 studentai susirinko į pirmąjį, nuo pat 1579 metų Vilniaus universiteto studentų šachmatų čempionatą. Nors rezultatų įskaita buvo tik asmeninė, ne vienas pasąmoniškai norėjo įrodyti ir savo fakulteto pranašumą.

Įtampos kovose netrūko, o dienos pabaigoje paaiškėjo stipriausi. Vaikinų grupėje nugalėtoju tapo Chemijos ir geomokslų fakulteto (ChGF) studentas Kipras Eigminas, surinkęs 6 taškus iš 7 galimų ir tarpusavio partijoje įrodęs savo persvarą bei sėkmingai atlaikęs antrojoje vietoje likusio Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto studento Arno Povilo Žukausko (5,5/7) pasikėsinimus.

Trečiosios vietos dalybos įvyko net tarp 5 šachmatininkų, tačiau papildomi rodikliai lėmė, kad Teisės fakulteto (TF) studentas Aleksandras Šalna (5/7) pasidabino bronzos medaliu, už  nugaros palikęs čempionui skaudžiai įgėlusį Povilą Strazdą (TF), dvi merginų įskaitos prizininkes bei Filosofijos fakulteto studentą Marių Snežko.

 

DSC 0001DSC 0027

Minėtoje merginų įskaitoje triumfavo Filologijos fakulteto studentė Skaistė Šaumanaitė su 5 taškais iš 7 galimų. Antrojoje vietoje dėl papildomų rodiklių liko Matematikos ir informatikos fakulteto studentė Berta Rėja Butvilaitė (5/7), kuriai paskutinėje partijoje lygiųjų neužteko net po Skaistės pralaimėjimo, o trečiąją vietą užėmė Greta Mačiuitytė (ChGF) (4.5/7), pustaškiu nusileidusi aukštesniesiems podiumo laipteliams.

Džiugu buvo matyti nemažą skaičių nereitinguotų dalyvių, kuriems šis turnyras, turbūt, vienas pirmųjų. Jie neišsigando iššūkių, kuriuos kėlė didesnę patirtį turintys varžovai, tuo pačiu spėjo pademonstruoti ir savo įgūdžius. Trys geriausiai pasirodę „naujokai“ surinko po 4 taškus iš 7 galimų, o pagal papildomus rodiklius širdžių čempionu tapo Tomas Kozlovskis (TF). Po jo rikiavosi Oskaras Safinas (ChGF) ir Medicinos fakulteto studentas Martynas Venckus.

Dėkojame turnyro idėjos iniciatoriui bei vienam iš organizatorių Kiprui Eigminui ir varžybų teisėjui, VU alumnui Andriui Paulauskui. Šis turnyras - vienas iš pavyzdžių, kaip studentų iniciatyvos tampa realiais čempionatais ir gerai praleistu laiku. VU Sveikatos ir sporto centras atviras sveikatinimo ir sporto pasiūlymams bei idėjoms!

Čempionato akimirkos

 

72457108 1530967353707730 4470260278742745088 n

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos