Sidebar

 

Rugpjūčio 3 d., šeštadienį Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centro Čiurlionio g. sporto salėje karaliavo metalo žvangesys - vyko jau tradicinėmis tapusios VU klasikinės jėgos trikovės varžybos, kuriose dalyvavo tiek esami studentai, tiek VU alumnai. Sunkiaatlečiai varžėsi ne tik individualioje įskaitoje bet ir dėl stipriausios varžybų komandos vardo.

Džiugu, kad ši sporto šaka, bėgant metams privilioja vis daugiaus sportininkų iš visos Lietuvos. Varžybose dalyvavo itin marga spotininkų grupė: nuo jaunimo iki veteranų, nuo pradedančiųjų sportininkų iki šios sporto šakos Lietuvos rinktinės lyderių.

IMG 6054

Vilniaus universiteto jėgos sporto atstovai šiame katile nepasimetė. Merginų tarpe puikiai pasirodė įvairių sporto šakų entuziastė, Gyvybės mokslų centro magistrantė Rūta Šalkauskaitė, svorio kategorijoje iki 57 kg iškovojusi II-ąją vietą. Svorio kategorijoje iki 72 kg nepralenkiama buvo Lietuvos rinktinės narė, Filologijos fakulteto antrakursė Eglė Turakevičiūtė. Eglė ne tik įveikė įspūdingą 97,5 kg štangos svorį spaudimo veiksme, tapo čempione savo svorio kategorijoje, bet ir gavo absoliučiai geriausio moterų spaudimo veiksmo apdovanojimą.

VU vaikinų jėgos sporto šakų atstovas, Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto studentas Antanas Baida lengviausių vyrų kategorijoje iki 66 kg ir toliau neužleido lyderio pozicijų - tapo čempionu. Svorio kategorijoje iki 74 kg II-ąją vietą iškovojo Medicinos fakulteto alumnas, VU Sveikatos ir sporto centro treneris ir vienas varžybų organizatorių Lukas Šverčiauskas, nusileidęs čempionu tapusiam, Lietuvos jėgos trikovės rinktinės nariui Albertui Motiečiui.IMG 3194

Medicinos fakulteto (MF) rezidentas Roman Machnin po ilgos pertraukos grįžo ant potilčio ir įrodė, kad ne tik sugeba garbingai atstovauti savo Universitetui, bet ir kovoti su varžovais. Svorio kategoriojje iki 83 kg virė įtempta kova: Chemijos ir geomokslų fakulteto alumnas ir vienas varžybų organizatorių, pagerinęs ne vieną asmeninį rekordą Erikas Dovydėnas užėmė garbingą 4-ąją vietą, į priekį praleidęs labiau patyrusius kolegas. Čempionu tapo Evaldas Černiauskas, II-oji vieta atiteko Audriui Dilginui, o trečioji Robertui Jurginauskui.

Vaikinų svorio kategorijoje iki 93 kg dėl apdovanojimų virė tikras mūšis, kurį laimėjo stipriausiu varžybų dalyviu tapęs Arnas Ašmonas, II-ąją vietą iškovojo Ramūnas Liebus, o III-oje liko Virginijus Kanapinskas.

IMG 6398Fizikos fakulteto alumnas ir vienas varžybų organizatorių, jėgos sporto puoselėtojas Gediminas Chaževskis, pagerinęs asmeninį štangos traukos rekordą, užėmė garbingą 5-ąją vietą. Smagu paminėti, kad pirmą kartą varžybose dalyvavo Istorijos fakulteto doktorantas Tomas Vaitkus, kuris ne tik pagerino daug asmeninių rekordų, bet ir įgavo nepakartojamos patirties.

Svorio kategorioje iki 105 kg MF rezidentas Mantas Fabijonavičius pagerino asmeninį štangos spaudimo rekordą, puikiai kovojo ir įgijo neįkainojamos varžybinės patirties. Sunkiasvorių vaikinų iki 120 kg kategorijoje puikiai sekėsi Matematikos ir informatikos fakulteto alumnui Kęstučiui Daugėlai, kuris iškovojo III-ąją vietą. Svorio kategorioje +120 kg čempionu tapo Mindaugas Sutkaitis.

Absoliučioje moterų įskaitoje VU studentė Eglė Turakevičiūtė užėmė III-ąją vietą, antrąją vietą iškovojo puikios energijos ir džiaugsmo nestokojanti veteranė Aušra Lubauskienė, o čempione tapo Žaneta Navickaitė. Moterų individualiuose veiksmuose Eglė buvo nepralenkiama spaudimo veiksme, Aušra pritūpimo veiksme, o Žaneta - traukos veiksme.

Absoliučioje vyrų įskaitoje III-oji vieta atiteko Ramūnui Liebui, II-oji vieta Modestui Beinoravičiui, o absoliučiai stipriausiu varžybų dalyviu tapo Arnas Ašmonas. Vyrų individualiuose veiksmuose nepralenkiamas pritūpimų veiksme buvo Arnas, traukos veiksme Ramūnas, o spaudimo veiksme Evaldas Černiauskas.67669720 2426053240789423 1516167298514157568 o

Susumavus visų varžybų rezultatus, paaiškėjo, kad III-ąją vietą komandinėje įskaitoje užėmė Šakių komanda, II-oji vieta atiteko Pakruojo komandai, o varžybų čempionais tapo VU komanda! Didelis ačiū važybų organizatoriams už puikiai suorganizuotą renginį, bei visiems dalyvavusiems ir palaikiusiems už puikią nuotaiką bei aukštus sportinius rezultatus. Iki susitikimo kitąmet!

Varžybų nuotraukų albumas

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos