Sidebar

Vasario 4 d. įvyko Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pusfinalio varžybos tarp Vilniaus universiteto ir daugkartinės Lietuvos ir Europos studentų krepšinio lyderės Vytauto Didžiojo universiteto ekipos.

VU 11 26

VU rinktinės trenerio Rimanto Kaminsko auklėtiniai kaip reikiant privertė paprakaituoti priešininkus - pralaimėjo vos 4 taškų skirtumu – 99:103 (26:20, 23:25, 27:31, 23:27). Vilniečiai antrajame kėlinyje pirmavo 14 taškų skirtumu – 42:28, tačiau antroje rungtynių pusėje nebeatlaikė VDU ekipos tempo ir turėjo susitaikyti su pralaimėjimu.

VU komandos gretose išsiskyrė Paulius Leščinskas, pelnęs 21 tašką, Rokas Liekis surinko 18 taškų, Dominykas Bučas – 15, Žilvinas Kubilius – 14, Simonas Lekys – 12 (8 rez. perd.), Modestas Šemeklis – 10 tšk.

Pasak trenerio R. Kaminsko, jo komandos nariai yra tikri šaunuoliai, kadangi čempionams priešinosi išties garbingai. „VDU ekipa – visai kito kalibro, tačiau mums pavyko išlaikyti intrigą iki pat antrojo pusfinalio pabaigos. Čia svajoti apie sensacijas nebuvo verta. Belieka tik pasveikinti VDU ekipą su pergale ir palinkėti finale iškovoti nugalėtojų taurę. Aš į šį pusfinalio mūšį žvelgiu per kitą prizmę: tai mano komandos vaikinams buvo milžiniška patirtis. Pasigrumti pusfinalyje su tokio lygio ekipa tenka ne visiems ir turime tuo pasidžiaugti. Dabar mūsų žvilgsniai jau krypsta į LSKL mažąjį finalą. Ruošiamės šiai dvikovai. Pasikabinti bronzos medaliais būtų išties džiugu, bet mūsų varžovas – KTU – išties galingas. Laukia sunki kova“, – akcentavo VU treneris.

Linkime VU krepšininkams ir jų treneriui sėkmės artėjančiose mažojo finalo varžybose prieš Kauno technologijos universiteto komandą vasario 18 dieną!

Šaltinis: www.lskl.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos