Sidebar

Paaiškėjo keturios stipriausios 2018-2019 metų sezono Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato komandos, kurios tęs kovą dėl Didžiosios LSKL taurės. Tai Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkai, Lietuvos sporto universiteto atstovai, Kauno technologijos universiteto studentai ir Vilniaus universiteto krepšininkai.

VU 400x0 c defaultNeapsieita ir be staigmenų – sostinėje antausį nuo Vilniaus universiteto (VU) ekipos patyrę praėjusio sezono vicečempionai Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai liko už LSKL finalo ketverto ribos.

Po varžybų prieš Klaipėdos universiteto komandą, teigiamomis emocijomis dalinosi VU treneris Rimantas Kaminskas.

„Išgyvenu puikių emocijų pliūpsnį. Mes daugybę metų siekėme prasibrauti į LSKL finalo ketvertą ir vis mums pritrūkdavo vos vienos pergalikės. Šįkart savo darbą atlikome iki galo. Tai nuostabu. LSKL finalo ketvertas mums – istorinis įvykis. Šįvakar mums – didžiulė šventė“, – kalbėjo R. Kaminskas.

Jis dėkojo savo komandos vaikinams už atsidavimą iš širdies ir kovingumą su ugnele akyse.

„Ačiū jiems labai. Kai kurie mano komandos vaikinai dar nesupranta, ką padarė. Aš nuo pat dvikovos pradžios, pamatęs savo vaikinų veidus, supratau, kad mes “taškysimės” iki galo ir žūtbūt stengsimės laimėti. Taip ir įvyko. Klaipėdos komanda meistriškumu mus pranoksta, bet šįkart viską lėmė ne meistriškumas, o kovotojų savybės ir didžiulis noras nugalėti. Aš didžiuojuosi savo vaikinais“, – akcentavo R. Kaminskas.

VU komandą atsakomosiose LSKL ketvirtfinalio rungtynėse į pergalę vedė Paulius Leščinskas, pelnęs 18 taškų, Vytautas Saulis pridėjo 16 taškų (8 atk. kam.), Kipras Davidonis ir Dominykas Bučas (11 atk. kam.) – po 10 tšk.

LSKL pusfinalyje VU susitiks su VDU ekipa, o kitame pusfinalyje kausis LSU ir KTU ekipos. Pusfinalio nugalėtojas paaiškės iš dviejų rungtynių. Pirmosios pusfinalio rungtynės vyks sausio 28 dieną (pirmadienį) VU ir LSU aikštelėse. Atsakomosios pusfinalio rungtynės – vasario 4 dieną (pirmadienį) priešininkų arenose.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos