Sidebar

Šį šeštadienį, spalio 13 d. Vilniaus specializuotoje sunkiosios atletikos sporto salėje susirinko gausus šios sporto šakos sportininkų būrys. Į šias varžybas atvyko sunkiaatlečiai iš Klaipėdos, Alytaus, Panevėžio, Telšių, Jurbarko, Marijampolės miestų ir būrys iš Vilniaus, kurių daugumą sudarė VU studentai.

IMG 20181013 195744

Iš viso tą dieną sulaukta apie 80 dalyvių, iš kurių 14 merginų, tarp kurių ir dvi VU studentės: mainų studentė Ekonomikos ir verslo aministravimo fakultete (EVAF) Barbara Stachova bei Medicinos fakulteto (MF) antrakursė Vytautė Melkūnaitė.

Štangos skambesys girdėjosi nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro. Reikia pažymėti, kad šios varžybos buvo ne tik atranka į Lietuvos suaugusių sunkiosios atletikos čempionatą, kuris lapkričio mėn. įvyks Klaipėdoje, bet ir varžybos, skirtos žinomo sunkiaatlečio ir puikaus trenerio Franco Kovalevskio atminimui pažymėti.

Pasibaigus varžyboms, Universiteto studentams buvo kuo džiaugtis. Pirmą kartą tokio rango varžybose startavusios Barbara ir Vytautė užėmė 4-ąją ir 5-ąją vietas. Nors starto Klaipėdoje tikimybė menka, šių varžybų patirtis duos savų rezultatų. Solidžiai varžybose pasirodė VU studentai: svorio kategorijoje iki 66 kg EVAF trečiakursis Antanas Baida, nedaug atsilikęs nuo nugalėtojo, pasipuošė bronzos medaliu. Svorio kat. iki 73 kg varžybas pradėjo trys VU sunkiaatlečiai, o geriausiai sekėsi MF alumnui bei Sveikatos ir sporto centro instruktoriui Lukui Šverčiauskui, kuris buvo apdovanotas sidabro medaliu. Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) pirmakursis Laurynas Lukoševičius laimėjo trečiosios vietos apdovanojimą, o MF antrakursis Kęstutis Meščeriakovas, gerindamas savo asmeninius pasiekimus, liko 4-oje vietoje.

Svorio kat. iki 81 kg varžybas sėkmingai pradėjo MIF trečiakursis Mindaugas Ranauskas ir buvęs šio fakulteto studentas Albert Ginevič, kurie po rovimo veiksmo pirmavo, tačiau Albertui, gavus nulinį įvertinimą stūmimo veiksme, čempionu tapo Mindaugas. Svorio kat. iki 89 kg užtikrintai nugalėjo Gyvybės mokslų centro (GMC) antrakursis Rytis Veverskis, o EVAF trečio kurso studentas Eimantas Semėnas užėmė 4-ąją vietą. Vėlai vakare varžybas pradėjo GMC absolventas Ruslanas Sindikevičius, užbaigęs dieną sidabro medaliu. IMG 1230

Šiomis dienomis išaiškės visų zonų rezultatai ir bus žinomi sunkiaatlečiai, kurie po mėnesio susitiks Lietuvos atskirų veiksmų čempionate Klaipėdoje.

Varžybų metu atskriejo džiugi žinia iš Latvijos, Daugpilio miesto, pasaulio suaugusiųjų svarsčių kilnojimo čempionato, kur Lietuvos ilgo ciklo estafetės komandos sudėtyje buvusio Gamtos mokslų fakulteto alumnas Dangiras Lukošius apdovanotas bronziniu medaliu. VU svarsčių kilnojimo istorijoje tai pirmas toks pasiekimas!

Dėkojame treneriui Rimantui Cijūnėliui už sportininkų paruošimą!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos