Sidebar

pradinis

Gegužės 24-oji Lietuvoje ir visame pasaulyje buvo neįprastai judri – į miškus, stacionarias ir laikinas trasas, pievas ir laukus išbėgo visi, norintys paminėti Pasaulinę orientavimosi sporto dieną. Lietuvoje šios dienos proga įvairiausi renginiai vyko net devyniuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Telšiuose bei Kėdainiuose. Visame pasaulyje užregistruota 2000 renginių, vykusių 75-iose šalyse.

kljunaspunktas

Vilniuje orientavimosi sporto epicentru tapo VU Botanikos sodas, į kurį sugužėjo beveik 200 orientavimosi sporto entuziastų ir naujokų, moksleivių būrelių ir šeimynų, tik pradėjusių vaikščioti mažylių ir garbaus amžiaus žmonių.

LRT laidoje "Labas rytas, Lietuva" iš pat ankstaus ryto mūsų centro direktorė Ramunė Žilinskienė, Lietuvos orientavimosi sporto federacijos prezidentas Donatas Kazlauskas bei orientacininkai Patricija Babrauskaitė ir Viktoras Staišiūnas pristatė, kas gi lauks žmonių, po darbo dienos užsukusių į Kairėnus.

Šventės metu buvo galima rasti 10 arba visus - 19 orientavimosi punktų, išsidėsčiusių įvairiausiuose sodo kampeliuose. Žemėlapio pagalba, su kompasu rankose ir šypsena veide (arba maža nežinios raukšlele kaktoje) renginio metu startavo tiek patyrę orientacininkai, tiek pradinių klasių moksleiviai, į orientavimosi sporto trasą žengę pirmąkart.

vaikaspritupe

Tikimės, jog VU Sveikatos ir sporto centro, VU Botanikos sodo bei Lietuvos orientavimosi sporto federacijos iniciatyva suorganizuota šventė taps kasmetine, dar plačiau skelbiančia apie orientavimosi sportą bei smagius jo iššūkius.

Puikus oras, gera nuotaika, draugiška atmosfera ir plačios šypsenos sukūrė šaunią šventę, kurios akimirkas galite pamatyti ČIA.

O operatyviai susuktą reportažą, apie tai, ką veikėme trečiadienio pavakarę, galite pamatyti gegužės 24 d. LRT Panoramos sporto skiltyje.

Šventės dalyvių rezultatai
Kiekvienos grupės tris pirmąsias vietas užėmę dalyviai apdovanojami VU Sveikatos ir sporto centro prizais! Prizus galite atsiimti adresu Saulėtekio al. 2 (206 kab., II aukštas) darbo dienomis, 8:00-12:00, 13:00-16:00 val.

O tie, kurie nespėjote sudalyvauti pasaulinėje šventėje, šventę galite pasidaryti bet kurią dieną – VU Botanikos sode nuo š.m. gegužės mėnesio veikia stacionari orientavimosi sporto trasa, kurios žemėlapį galite įsigyti sodo kasose.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos