Sidebar

Atsispaudimo sėkmės paslaptis - darymas

 

Ar padarote ir žinote, kaip taisyklingai atlikti atsispaudimą? Į šiuos klausimus jums atsako centro instruktorė-kineziterapeutė Justina Maslovskaitė.

Atsispaudimai yra skirti krūtinės raumenims stiprinti, bet tuo pačiu metu įsijungia ir papildomi raumenys. Atlikti atsispaudimą ypatingai padeda rankos (ypač tricepsas), pilvas ir nugara, nes darant atsispaudimą, jūs turite išlaikyti savo liemens raumenis neutralioje pozicijoje, taip kaip stovint plank - lentos - pozicijoje. 

20201110 Krūtinės raumuo yra panašus į vėduoklę ir galima ją skirstyti į 3 dalis: viršutinę, vidurinę ir apatinę.

Rankos, krūtinė, mentys

Patyrę sportininkai, dirbantys kūno rengybos srityje, žino, kaip aktyvuoti tam tikras krūtinės dalis, jei kuri nors vizualiai atsilieka. Vis dėlto, neprofesionaliems sportininkams, judesio entuziastams ir entuziastėms nėra svarbu susikoncentruoti į atskirų krūtinės dalių pajungimą, svarbiau koncentruotis į tai, ar galime atlikti atsispaudimą tik iš krūtinės, ar daugiau iš rankų, o gal pajungti į darbą mentis. Jei atliekant atsispaudimą, leidžiate judėti kartu ir mentims, tai jūs pratimą atliekate ne tik iš krūtinės raumenų, o ir priekinio dantytojo raumens. Tačiau nenusiminkite, jei jums kitaip neišeina, nes priekinis dantytasis raumuo šiais laikais gauna itin per mažai darbo. Priekinio dantytojo raumens aktyvinimas daro teigiamą įtaką laikysenos taisyklingumui.

Sėkmės paslaptis - darymas

Todėl siūlau visą dėmesį skirti savo korpusui ir daryti kuo gilesnius (90 laipsnių per alkūnes) atsipaudimus. Galite daryti nuo kelių, jei yra per sunku, arba nuo tiesių kojų, nes šio pratimo sėkmės paslaptis yra DARYMAS. Jei nedarysite atsispaudimų, tai ir nepadarysite daugiau. Šiame vaizdo įraše susipažinkite su atsispaudimų pavyzdžiais, idėjomis pradedantiesiems, vidutinio pajėgumo ir pažengusiems asmenims. Ir klausimas Jums - kiek atsipaudimų padarote?

Naudingais patarimais, iššūkiais, nuorodomis bei savo žiniomis instruktorė-kineziterapeutė Justina dalijasi šioje grupėje, prisijunk!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos